La CUP de Banyoles, a l'oposició municipal, va reclamar ahir mesures per evitar nous casos d'enverinament d'animals a la via pública, tal com ha passat en les últimes setmanes. En concret, set gossos han mort víctimes d'enverinament a la zona del Pla de l'Ametller. Entre les seves peticions, hi ha una legislació municipal i comarcal.

La CUP va demanar, mitjançant un comunicat, que es despleguin tots els mitjans disponibles per tal d'evitar que més animals siguin enverinats a la ciutat. També va reclamar que es posin en les mesures necessàries per a la creació d'un protocol d'actuació i de coordinació amb tots els agents -administració, veterinaris o associacions de defensa dels drets dels animals, entre d'altres- per a la detecció i la prevenció de casos de maltractament, abandonament i de recollida d'animals morts a la via pública.

Programes de conscienciació

La CUP també va sol·licitar que es desenvolupin programes específics de conscienciació per tal d'evitar que casos com aquests es tornin a repetir. Aquest partit de l'oposició banyolina també va instar que cal evitar que els animals siguin maltractats sense cap motiu aparent.

La CUP de Banyoles va demanar «una legislació municipal i comarcal que posi fil a l'agulla davant la problemàtica del maltractament animal, cosa que sempre s'ha defensat i se seguirà defensant des de la Candidatura d'Unitat Popular» -van remarcar.

A banda del cas dels gossos enverinats, la CUP també es va referir a una colònia de gats al carrer Pere Alsius que, sumada a l'anterior, «apunten a una voluntat intecionada cap a l'eliminació física d'aquests animals» -tal com van considerar.