La retallada de l'aportació dels ingressos de l'Estat no afectarà els comptes de la Diputació de Girona. Almenys així ho va afirmar ahir el vicepresident econòmic de la corporació provincial, Miquel Noguer, que recorda que «ja estava prevista als pressupostos per al 2016». Noguer també va afegir que, a més, es podrà veure compensada en els mesos vinents per l'arribada de la liquidació de 2014.

El ministeri d'Hisenda va anunciar aquesta setmana que les comarques gironines rebran 4,6 milions d'euros menys que el 2015. La reducció se situa al voltant de l'1,9%.

La Diputació deixarà d'ingressar 1,6 milions d'euros, mentre que l'Ajuntament de Girona rebrà 423.000 euros menys. La resta de consistoris ingressaran 2,5 milions d'euros menys, malgrat que n'hi ha més d'una quarantena que rebran més diners que l'any anterior. La Diputació de Girona rebrà 105,7 milions d'euros, que significa un 41,3% de tot el que el ministeri ha calculat per a les comarques gironines per aquest 2016. L'any passat va ingressar 107,3 milions d'euros, la qual cosa significa que la Diputació rebrà un 1,5% menys.

El vicepresident econòmic va assegurar que «ja ho vaig dir quan es van presentar els pressupostos que hi hauria una retallada, però que la liquidació de 2014 seria positiva». Aquesta aportació extraordinària arribarà a l'estiu i suposarà, segons Noguer, «que el 2016 pugi haver-hi més ingressos fins i tot que el 2015». El també alcalde de Banyoles assenyala que «hi ha municipis que, per canvis de població o altres qüestions, potser reben una mica més diners».