Endesa ja pot construir la línia elèctrica de 110 kV entre Juià i Bellcaire. El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) va publicar ahir que des dels Serveis Territorials del Departament d'Empresa i Ocupació a Girona s'ha donat l'autorització a Endesa per fer realitat aquesta infraestructura. La línia farà un total de 18,9 quilòmetres de longitud i disposarà de 74 torres: 41 suports de suspensió i 33 més d'amarrament. Segons la mateixa companyia, la línia forma part del projecte d'Endesa de reforç del subministrament elèctric al conjunt de la demarcació de Girona.

De fet, la instal·lació servirà per garantir, sobretot, el servei d'electricitat a la Costa Brava. Pel que fa al pressupost, la construcció d'aquesta línia aèria d'alta tensió està previst que tingui un cost superior als 4,3 milions d'euros. Malgrat que, fa mig any, Endesa havia calculat que aquesta infraestructura es podria començar a aixecar a finals del 2015, finalment la posada en marxa de la construcció s'ha retardat fins aquest any.

Pel que fa a la durada dels treballs, Endesa preveu que pugui allargar-se prop de dos anys. Per tant, la companyia calcula que la línia podria estar enllestida a principis del 2018. Segons el projecte d'Endesa, que ara ha aprovat la Generalitat, aquesta línia travessarà els termes de diversos municipis gironins: des de Juià, Sant Martí Vell, Sant Joan de Mollet, Flaçà, la Pera, Foixà, Ultramort, Verges, la Tallada d'Empordà fins a Bellcaire d'Empordà. L'autorització del Departament d'Empresa, a part de la construcció de la infraestructura, també ha incorporat la sol·licitud de declaració d'utilitat pública de la línia elèctrica.

Garantir el subministrament

Aquesta mateixa línia de 110 kV entre Juià i Bellcaire també servirà per compactar un tram compartit de tres quilòmetres amb la línia elèctrica de 25 kV entre Flaçà i Bellcaire. Això suposarà, doncs, el desmuntatge de 12 torres del tram de la instal·lació de 25 kV. De la mateixa manera, des d'Endesa s'ha subratllat que amb la construcció de la nova infraestructura de 110 kV podrà disposar d'un total de tres línies elèctriques d'alta tensió en aquesta zona de les comarques gironines. Així doncs, la companyia ha destacat que entre les tres instal·lacions a la zona es reforçarà garantir el subministrament al conjunt del territori.