El banc solidari de perruques de la Fundació Oncolliga Girona ha arribat també a la Garrotxa i el Baix Empordà. El servei de l´entitat d´ajuda als malalts de càncer, que forma part del programa «Guapes i valentes», posa perruques a preus assequibles a l´abast de pacients que estan seguint un tractament oncològic. El banc es va posar en marxa l´abril passat a la seu central de l´Oncolliga a Girona, i ja llavors els seus responsables van anunciar la seva voluntat d´externalitzar-lo als diferents hospitals comarcals de la demarcació.

Gràcies a un acord amb l´hospital de Palamós i l´hospital d´Olot, les pacients baixempordaneses i garrotxines ja no s´hauran de desplaçar fins a la capital. En el cas de Palamós, el servei de banc de perruques s´ofereix a la perruqueria de Palamós Gent Gran cada dilluns de 3 a 6, i per concertar visita cal trucar a l´admissió del centre, al telèfon 972 60 92 92. A Olot, el servei s´ofereix a la perruqueria del propi hospital, cada dimecres també en hores concertades entre 3 a 6 de la tarda. Per concertar visita cal trucar al telèfon 972 26 18 00 (Extensió 6095).

En tots dos casos, l´encarregada d´assessorar les pacients serà Eva Robledillo, voluntària de l´Oncolliga amb una àmplia experiència professional en temes d´estilisme i imatge.

L´externalització del servei no s´atura aquí, expliquen des de l´Oncolliga, i la fundació continua treballant per tal que en els propers mesos estigui disponible també a la resta d´hospitals comarcals gironins: Figueres, Campdevànol i Blanes.

Deu mesos a Girona

El banc de perruques s´emmarca dins d´un programa integral per a reduir l´impacte emocional lligat al deteriorament de la imatge personal que generen els tractaments de càncer, per exemple amb la pèrdua del cabell.

Ho fa des d´un triple vessant: posant a la seva disposició perruques a preus assequibles, oferint assessorament estilístic i d´imatge i fent un acompanyament que els ajudi a afrontar millor el procés.

El banc de perruques posa a disposició de qui ho necessiti diferents tipus de productes. Des de perruques noves, amb preus a partir de 80 euros, fins a perruques reutilitzades en préstec, amb un dipòsit a partir de 40 euros. A més, per tal de garantir la continuïtat del programa, als usuaris que retornin la perruca en bon estat se´ls abonarà el 20% de l´import.

Des de la seva creació, l´abril del 2015, un total de 45 dones han estat ateses pel servei del banc de perruques a les instal·lacions de l´Oncolliga a Girona, on a més de l´assessorament estètic se´ls ofereix suport psicològic.

«El servei ha tingut una rebuda molt positiva, les dones agraeixen poder adquirir una perruca a un preu assequible, ja que el preu de mercat és molt elevat, però també l´acompanyament psicològic que els oferim», explica Núria Agudo, psicooncòloga de l´entitat i responsable del servei a Girona.