El banc solidari de perruques de l´Oncolliga arriba a Palamós i Olot

Des que es va posar en marxa a l'abril a Girona ha atès 45 dones, i l'objectiu de la Fundació és estendre'l a tots els hospitals

29.01.2016 | 07:06
El banc de perruques que s´ha instal·lat a la perruqueria de Palamós Gent Gran · Fundació Oncolliga
El banc de perruques que s´ha instal·lat a la perruqueria de Palamós Gent Gran · Fundació Oncolliga

El banc solidari de perruques de la Fundació Oncolliga Girona ha arribat també a la Garrotxa i el Baix Empordà. El servei de l´entitat d´ajuda als malalts de càncer, que forma part del programa «Guapes i valentes», posa perruques a preus assequibles a l´abast de pacients que estan seguint un tractament oncològic. El banc es va posar en marxa l´abril passat a la seu central de l´Oncolliga a Girona, i ja llavors els seus responsables van anunciar la seva voluntat d´externalitzar-lo als diferents hospitals comarcals de la demarcació.

Gràcies a un acord amb l´hospital de Palamós i l´hospital d´Olot, les pacients baixempordaneses i garrotxines ja no s´hauran de desplaçar fins a la capital. En el cas de Palamós, el servei de banc de perruques s´ofereix a la perruqueria de Palamós Gent Gran cada dilluns de 3 a 6, i per concertar visita cal trucar a l´admissió del centre, al telèfon 972 60 92 92. A Olot, el servei s´ofereix a la perruqueria del propi hospital, cada dimecres també en hores concertades entre 3 a 6 de la tarda. Per concertar visita cal trucar al telèfon 972 26 18 00 (Extensió 6095).

En tots dos casos, l´encarregada d´assessorar les pacients serà Eva Robledillo, voluntària de l´Oncolliga amb una àmplia experiència professional en temes d´estilisme i imatge.

L´externalització del servei no s´atura aquí, expliquen des de l´Oncolliga, i la fundació continua treballant per tal que en els propers mesos estigui disponible també a la resta d´hospitals comarcals gironins: Figueres, Campdevànol i Blanes.

Deu mesos a Girona

El banc de perruques s´emmarca dins d´un programa integral per a reduir l´impacte emocional lligat al deteriorament de la imatge personal que generen els tractaments de càncer, per exemple amb la pèrdua del cabell.

Ho fa des d´un triple vessant: posant a la seva disposició perruques a preus assequibles, oferint assessorament estilístic i d´imatge i fent un acompanyament que els ajudi a afrontar millor el procés.

El banc de perruques posa a disposició de qui ho necessiti diferents tipus de productes. Des de perruques noves, amb preus a partir de 80 euros, fins a perruques reutilitzades en préstec, amb un dipòsit a partir de 40 euros. A més, per tal de garantir la continuïtat del programa, als usuaris que retornin la perruca en bon estat se´ls abonarà el 20% de l´import.

Des de la seva creació, l´abril del 2015, un total de 45 dones han estat ateses pel servei del banc de perruques a les instal·lacions de l´Oncolliga a Girona, on a més de l´assessorament estètic se´ls ofereix suport psicològic.

«El servei ha tingut una rebuda molt positiva, les dones agraeixen poder adquirir una perruca a un preu assequible, ja que el preu de mercat és molt elevat, però també l´acompanyament psicològic que els oferim», explica Núria Agudo, psicooncòloga de l´entitat i responsable del servei a Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

Així ho apunta en una consulta formulada per una regidora es tracta d'una indicació que havia fet...

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Aquesta és una de les propostes que presentarà l'equip de govern en el ple d'avui sobre les...

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

En els períodes crus de la crisi van haver d'emigrar i ara els joves han respost a la crida de...

Enllaços recomanats: Premis cinema