Denuncien dos caçadors per portar armes il·legals per batre senglars a les Guilleries

Duien rifles semiautomàtics que superaven el límit de tres cartutxos i els Agents Rurals els han comissat els aparells

29.01.2016 | 07:06

Portaven armes il·legals per anar a fer la batuda del senglar a la zona de les Guilleries i la Unitat d'antifurtivisme dels Agents Rurals de Girona els van enxampar. Els van comissar els dos rifles semiautomàtics i han quedat denunciats per portar aparells no autoritzats.

Els Agents Rurals han tramès la denúncia a la Subdelegació del Govern espanyol a Girona, la qual haurà de determinar el grau de la sanció i paral·lelament han portat les dues armes a Intervenció d'Armes, per tal, si és el cas, que se'ls retornin o passin a mans de l'Estat. Els fets es van produir aquesta setmana quan els agents de la Unitat d'antifurtivisme dels Agents Rurals feien un control per detectar activitat de furtius a la zona de les Guilleries durant la nit. Aquesta Unitat està formada per nou agents a Girona i actuen cada dia. En aquest cas, van escollir una àrea propera a Arbúcies.

En un control a pista van detectar un vehicle de caçadors, que portava els gossos per fer la batuda dels senglars, ocupat per tres persones. Dues d'elles duien armes il·legals, dos rifles que superaven el límit de tres cartutxos permès en les semiautomàtiques per anar de caça, tal i com va explicar el cap d'Agents Rurals a Girona, Ignasi Dalmases.

En concret, una de les armes portava cinc cartutxos i l'altra, deu. Els Agents Rurals van denunciar els dos homes perquè duien armes il·legals. Dalmases assegura que cal insistir perquè les persones respectin la legalitat, i una mostra és aquest fet: «cal fer reflexionar les persones», va dir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema