La promoció econòmica de la Garrotxa va centrar bona part del darrer ple del Consell Comarcal. El ple va aprovar el conveni entre el Consell Comarcal i l'Ajuntament d'Olot que renova el compromís de treballar de forma conjunta en l'àmbit del desenvolupament econòmic comarcal.

L'acord entre ambdues administracions estableix el cofinançament de la direcció, d'una part de l'estructura de personal i dels projectes que gestiona actualment l'Agència de Promoció Econòmica de la Garrotxa. L'objectiu fixat tant pel Consell Comarcal com per l'Ajuntament d'Olot és que tots els municipis de la Garrotxa puguin beneficiar-se dels serveis de promoció econòmica que s'ofereixin de forma unificada, augmentant així el desenvolupament econòmic i social de la comarca. El president del Consell Comarcal, Joan Espona (CiU), va afirmar que properament, en el marc d'un Consell d'Alcaldes, informarà amb més detall d'aquesta qüestió als alcaldes.

També en el context del desenvolupament comarcal, van prorrogar per un any el conveni de col·laboració amb l'Associació Turisme Garrotxa, per a la planificació i promoció d'un turisme sostenible i de qualitat a la comarca. Turisme Garrotxa (ens que aglutina sector públic i privat del sector turístic de la comarca) té, entre altres competències, la responsabilitat de dur a terme les accions incloses a l'estratègia comarcal de la Carta Europea de Turisme Sostenible de 2016-2020. Aquest conveni, subscrit amb el Consell Comarcal, inclou a més la col·laboració d'ambdós organismes en l'execució de projectes subvencionats per la Generalitat de Catalunya, com són els Plans de Foment i la coordinació, comercialització i promoció de la xarxa de senders Itinerànnia.