Més de quaranta entitats i organitzacions professionals sanitàries, entre les que hi havia el Col·legi d'Infermeres i Infermers de Girona i la Facultat d'Infermeria de la Universitat de Girona, van fer front comú ahir per demanar al Departament de Salut que reguli la prescripció infermera.

Representants del sector van lliurar ahir a la conselleria un manifest unitari que reclama a la Generalitat que compleixi «el compromís» adquirit per Boi Ruiz al juny i que elabori una normativa pròpia per desplegar la prescripció infermera a Catalunya, després que Sanitat hagi aprovat un decret que impedeix que els infermers prescriguin tractaments o fàrmacs sense l'autorització d'un metge.

Els professionals de la infermeria consideren que aquest decret genera «una greu crisi» i demanen emparament legal per poder realitzar una pràctica habitual en el treball clínic quotidià de les infermeres».

«És precís regular legalment allò que s'està produint de facto amb eficiència i seguretat demostrada. No es pot obligar els professionals infermers a extralimitar la legalitat establerta, sinó que cal adaptar el marc legal a la realitat de la dinàmica», diuen els signants del manifest conjunt a través d'un comunicat.