El diputat gironí Benet Salellas, com a integrant del Grup Ciutadà contra la corrupció a Catalunya, impulsat per Xnet en col·laboració amb CUP-CC i Albano Dante, de Catalunya Sí que es Pot, anunciaran dilluns noves mesures per aconseguir que no s'apliqui la doctrina Botín a la Infanta Cristina en el cas Nóos-Palma Arena.

El Grup anticorrupció va aconseguir el 6 de març de 2015 que el Parlament aprovés per 62 vots a favor (CUP-ICV-ERC-PSC-C'S) i 66 abstencions (CIU i PP) una esmena que perseguia evitar l'aplicació de la doctrina Botín -que evitaria que la Infanta Cristina fos jutjada- mitjançant la personació de la Generalitat en el cas Nóos-Palma-Arena, una iniciativa que l'anterior Govern va deixar sense execució, però al voltant de la qual el Grup anticorrupció ha continuat treballant. El text concloïa que la Generalitat va ser perjudicada si es demostrava un delicte de frau fiscal. Segons la moció, la comissió d'aquest delicte podria haver comportat una reducció en els ingressos del pressupost de la Generalitat, a la qual li corresponen el 50% de l'IRPF de persones residents a Catalunya, com seria el cas de Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarin.

Malgrat la no execució de l'esmena, i que el cas ja s'està processant, cosa que fa difícil fer personació, el Grup Anticorrupció ha reprès urgentment les converses amb els partits i el nou govern perquè s'actuï.

«L'objectiu del grup no és només que es tornin els diners presumptament robats a la ciutadania catalana (cosa que s'aconseguirà per la via civil), sinó que es posi en relleu la deixadesa de les institucions a l'hora de protegir els drets de la ciutadania i la manca d'igualtat de drets i d'oportunitats que impera al país», expliquen en un comunicat.

El Grup Ciutadà contra la corrupció a Catalunya, impulsat per Xnet en col·laboració amb CUP-CC i Albano Dante de Catalunya Sí que es Pot, explicaran dilluns les últimes informacions sobre el cas.