Josep Maria Corominas (alcalde d'Olot per CiU) al ple d'ahir va donar compte de la setència del 16 de desembre del 2015 referent a una modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, la qual disposava la construcció de l'arxiu davant de la plaça de toros. Corominas va qualificar d'important i transcendental el veredicte a favor d'Olot i en contra de Joaquim Trincheria, Francesc Tané, Ramon Alentorn i Ramon Descals.

Sobre ells, l'alcalde va dir que «actuen en representació de l'Associació d'Acccionistes de la Plaça de Toros», tot afegint que «han arribat fins al Suprem». Va reblar: «El Suprem de l'Estat no deixa cap mena de dubte que la raó és de l'Ajuntament d'Olot».

Així va quedar acabat un litigi que es va activar el juliol del 2012, quan els litigants van reclamar drets sobre la propietat de la plaça. Es van recolzar en una disposoció de l'acord de compravenda entre l'Ajuntament i la Junta d'Accionistes establert l'octubre del 1890. La disposició estipula que l'Ajuntament ha de fer servir la plaça sempre per fer-hi espectacles propis d'una plaça de braus i que es compromet a mantenir-la en bon estat. En cas d'incompliment d'aquest acord, la Junta d'Accionistes es va reservar el dret de reclamar-la. Els litigants van reclamar que l'Ajuntament no mantenia la plaça en bon estat, ni hi feia els espectacles propis d'un recinte taurí. Llavors el Jutjat d'Olot ja va resoldre que l'Ajuntament és el propietari de la plaça.

Retrat del Rei

El ple va aprovar, amb l'abstenció del PSC, una moció de la CUP per treure el retrat del Rei i la bandera d'Espanya del saló de plens. L'alcalde va condicionar la retirada al fet que els Jutjat Contenciós Administratiu va fer retornar la bandera de l'Estat a la façana.

Així, va considerar que l'Ajuntament farà efectiva la moció quan disposi d'arguments jurídics clars per no haver de tornar enrere.