El tall de llum del dimecres a la nit, dia 27 de gener, va afectar uns 800 usuaris d'Olot, segons va confirmar Endesa. Van explicar que una avaria en un cable subterrani a la línia de mitjana tensió va provocar la pèrdua del senyal a les 19 hores 37 minuts. La reacció -segons fonts de la companyia- va ser connectar els edificis afectats a línies secundàries. Es tracta d'una feina que va haver de ser feta zona per zona amb diversos vehicles.

La reconnexió va propiciar que al cap d'una hora -segons la companyia- quedessin 332 usuaris sense llum. Al voltant de les 10 de la nit, només quedaven 68 usuaris desproveïts de llum, els quals van recuperar el subministrament unes hores més tard.

La reparació del cable subterrani -segons Endesa- va ser feta ahir al matí. Van haver de foradar amb una excavadora per anar-lo a buscar i després reparar-lo.

Pel que fa al tall del dilluns, la companyia va assenyalar que no té dades, perquè possiblement era una avaria a la línia de baixa tensió que no és detectable, si no hi ha queixes. En aquest sentit, van indicar que en tot cas va afectar molt pocs usaris.

Van reconèixer com a més greu el que va tenir lloc el 13 de gener al matí i que en un primer moment va afectar uns 2.000 usuaris. El fet que l'avaria estava em un transformador va afegir gravetat al tall. En tot cas, a través del mateix sistema de reconnexions van reduir els afectats a uns 800 en una hora. L'avaria va quedar solucionada del tot a les dues de la tarda.

Van indicar que el més aconsellable quan hi ha una pèrdua de llum és trucar al telèfon d'avaries de la companyia, el qual està actiu les 24 hores.

El darrer tall va provocar confusió entre els vianants pel fet de tenir lloc en una hora activa, però en aquest temps fosca. De sobte, es van trobar que els carrers havien enfosquit. La causa era que la contribuició lumínica d'una part dels pisos, aparadors i terrases de bar se n'havia anat.

Sense llum, alguns establiments d'hostaleria van haver de tancar més aviat del que és habitual. El mateix va passar en llocs de treball, on sense servei elèctric no es pot fer res.

A les zones més perifèriques la foscor era més intensa quan menys efectiu era l'enllumenat públic. Hi havia carrers molt foscos per a la conducció.