L'Ajuntament d'Olot va aprovar per unanimitat contactar amb les persones que des d'Olot i a través des de les xarxes socials pròpies facin ús de violència masclista envers les dones polítiques. És a dir, els que exaltats pels esdeveniments polítics pengen comentaris a les xarxes sobre l'aspecte físic de dones polítiques (la boca, l'edat, el pentinat, la higiene, el pes o la manera de vestir). Un cop els hagi detectat -segons el compromís aprovat-, l'Ajuntament els ha de demanar la retirada de les publicacions i informar-los que els insults sexistes són violència masclista.

Detectar olotins exaltats, maleducats i amb poca argumentació a la xarxa és el primer compromís dels cinc acordats en la moció de la CUP contra l'assetjament masclista a les dones polítiques. Els altres quatre són demanar mesures contra els insults als partits del Parlament, demanar als grups del Parlament que rebutgin l'assetjament, demanar a les dones periodistes que expulsin dels mitjans els companys que facin ús d'estils de comunicació masclistes i traslladar els acords al Parlament i a les xarxes feministes de Catalunya i la Garrotxa i a l'Associació de Dones Periodistes.

La presentació de la Moció va comportar una escenificació. «Jo penso que qui la pot explicar més bé són les dones que van patir aquests assetjaments», va dir Mireia Tresserras. Tresserres va posar un aparell de telèfonia mòbil sobre la taula, el va apropar al micròfon i va connectar els testimonis: «Sóc la Gabriela Serra i sóc vella, lletja i grassa, però vull que se'm jutgi per arribar als 64 anys implicada en les lluites activistes».

La primera resposta va anar a càrrec de Xavier Garcia (OeC). Va recordar que la cosa ve de lluny i que Alicia Sánchex Camacho (PPC) i Inés Arrimadas (Ciutadans) fa temps que s´ho escolten tot. Lluís Juncà (ERC) va indicar-li que tothom se sent de les punxades i va posar Miquel Iceta entre els que solen ser punxats per l´aspecte.

Josep Berga (CIU) va estar-hi d´acord i va indicar que l´Ajuntament ha activat una regidoria de drets civils per donar suport als ciutadans que pateixin greuges per culpa del sexe o l´aparença.