Els opositors a la recerca d'hidrocarburs al fons del Mediterrani, entre la Costa Brava i les Illes Balears, ho tenen tot a punt per al·legar contra el projecte tan bon punt es publiqui el nou estudi d'impacte ambiental. L'Aliança Mar Blava, el moviment més actiu contra les pretensions d'empreses petrolieres a la zona, ha anunciat que encara el 2016 amb l'objectiu de superar les 128.000 al·legacions que ja va presentar contra el primer intent de tirar endavant el projecte.

El col·lectiu està a l'expectativa que surti l'estudi d'impacte ambiental del projecte de prospecció de l'empresa Schlumberger, que va assumir el projecte deixat per Cairn Energy i ha hagut de reiniciar el tràmit administratiu. Les 128.000 al·legacions referides abans les van presentar, el 2014, contra el projecte de Cairn Energy.

A part d'alertar de riscos generals per al medi ambient i per a diferents sectors econòmics relacionats amb el mar, un dels principals arguments de l'Aliança Mar Blava -un moviment balear- és que les prospeccions petrolieres coincidirien, en bona part, amb el corredor de cetacis que l'Estat contempla protegir.

A 13 km del Cap de Creus

La recerca de petroli i gas que projecta Schlumberger afecta una àrea que s'acosta fins a 13 quilòmetres del Cap de Creus. Per aquesta raó, entitats ecologistes gironines també han al·legat contra la iniciativa.