"La millora de la Planta de Transferència de Residus efectuada a l'estiu del 2015 ha permès que un camió de 6 tones carregat de residus a les Planes d'Hostoles hi pugui fer transbord a un altre vehicle més gran i no hagi de travessar tota la comarca", va afirmar el regidor de Medi Ambient pel PSC a l'Ajuntament d'Olot, Josep Guix.

Ell mateix també va enumerar la propera activació de 2 punts de càrrega per a vehicles elèctrics, la consolidació de l'illa energètica i les bonificacions per a la instal·lació de calderes de biomassa, el canvi de llums per leds i els sistemes de detecció del consum energètic en els edificis públics. "El nostre compromís -va afirmar- és que els temes d'energies siguin prioritaris".

Guix va enumerar el seguit d'accions per causa d'una pregunta d'Anna Barnadas (ERC). "Quan està previst que surti l'informe de les 24 accions previstes per al trienni 2013-15 del Pla d'Acció d'Energia Sostenible de la Garrotxa?". Abans va dir: "Fem una petita introducció: en el ple del febrer del 2012 s'aprovà l'adhesió d'aquest Ajuntament al pacte d'alcaldes i d'alcaldesses. Un dels acords que hi ha en aquest pacte és un pla d'acció d'energia sostenible que ha de ser conduït pel consorci de Medi Ambient i Salut Pública (Sigma) i que és un pla que faria estar orgullós a cada ciutadà pel medi ambient i la sostenibilitat". El pla -segons ella- consta de 60 accions, la majoria corresponen a l'Ajuntament d'Olot i la resta s'han de fer amb corresponsabilitat amb el Consell Comarcal de la Garrotxa o amb l'Institut Català d'Energia de la Generalitat.

Barnadas va demanar que en el dia mundial de l'energia, el 14 de febrer, l'Ajuntament d'Olot faci activitats per a la ciutadania.