Les deu entitats que integren el Comitè Català de Representants de persones amb discapacitat de Catalunya (Cocarmi), entre les quals hi ha la gironina Mifas, han recollit més de 75.000 signatures de les 738.000 aconseguides arreu de l'Estat per donar suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) contra el "copagament confiscador en matèria de dependència". L'objectiu d'aquesta campanya és que el Congrés dels diputats debati la modificació de la llei que regula els copagaments i s'arribi a un sistema que els afectats considerin més just. Això ho haurà de fer el nou govern que es constitueixi a l'Estat.

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat va impulsar la ILP l'any passat, amb la finalitat de proposar un canvi de la Llei d'Autonomia Personal i Dependència de 2006. L'objectiu és que s'estableixin uns criteris justos de copagament, de manera que es garanteixi que cap persona que necessiti atenció quedi exclosa del sistema per raons econòmiques.

La Junta Electoral Central va confirmar, a finals de desembre, que la ILP havia superat el mínim de 500.000 firmes validades que s'exigeixen perquè la iniciativa sigui admesa a tràmit i el Congrés la discuteixi.

Entitats socials com Mifas i l'ajuda de persones voluntàries han estat clau en els bons resultats de la recollida de signatures. En opinió de Cocarmi, el gran nombre de firmes aconseguit durant la campanya demostra "la preocupació de la ciutadania pels temes socials i pel benestar de les persones més vulnerables de la societat, com són la gent gran i les persones amb discapacitat i les seves famílies".

D'altra banda, i també en relació amb els copagaments, aquestes últimes setmanes usuaris de la residència de Mifas han demanat a la Generalitat que revisi les seves quotes del copagament. Aquesta setmana mateix hi ha hagut una reunió a la seu del Govern a Girona relacionada amb aquesta reivindicació.