Pere Saló serà el nou director territorial del Departament de Territori i Sostenibilitat a Girona, en substitució de qui ho ha estat fins ara, Josep Cortadellas. El canvi de conseller, Josep Rull en lloc del figuerenc Santi Vila -ara a Cultura- també ha comportat canvis a la Direcció territorial.

A les darreres eleccions estatals, Pere Saló es va presentar al Senat, però, a última hora, el frec a frec en el recompte de vots el va acabar deixant fora. Després d'un escrutini molt igualat, finalment, el quart senador gironí no va ser per al candidat de Democràcia i Llibertat Pere Saló, sinó per al republicà Joaquim Ayats.

Pere Saló, que va nèixer a Figueres fa 47 anys, és tècnic d'administració general i lletrat de l'administració local. Des de l'any 1995, és professor associat a l'àrea de Dret administratiu de la Universitat de Girona. Pere Saló ha format part de la junta del Gironès d'Òmnium Cultural. Durant un temps va militar en la JNC i des de l'any 1989 fins a l'actualitat ho fa a Convergència, organitzacions polítiques en les quals ha ocupat diverses responsabilitats.

A més, en l'àmbit públic Pere Saló ha exercit de cap de gabinet de Carles Páramo quan era president de la Diputació de Girona i ha estat també cap dels serveis jurídics del Consorci Costa Brava.