El viatger de Bianya guanya un premi internacional

El mestre Adrià Homs està a la Patagònia des de fa un any

01.02.2016 | 07:11
El viatger de la Vall de Bianya Adrià Homs, un home de paisatges molt amplis.
El viatger de la Vall de Bianya Adrià Homs, un home de paisatges molt amplis.

El viatger de la Vall de Bianya ha guanyat el premi "Se buscan aventureros" de Lan Airlines, la companyia de vol més important de Sud-amèrica. El premi són 3 mesos per fer una ruta per Sud-amèrica amb un sou de 1.500 euros i 14 vols que li permetran arribar a l'illa de Pasqua

Adrià Homs està a San Julián, una petita localitat de la Patagònia, a l'Argentina. Hi és des de fa un any. En aquest temps hi ha treballat de locutor a Radio FM Generación, de cambrer i a la terra. A Sant Julián hi ha una rèplica del vaixell amb el qual Fernando de Magallanes va fer la primera volta al món.

La idea de Magallanes era la mateixa amb la qual Adrià Homs, un mestre de 24 anys, el 2 de febrer del 2014 va sortir de la Fira del Farro de la Vall de Bianya, amb el seu amic Leevi Lagarespetz (Finlàndia). Junts van travessar Àfrica i el sud-est d'Àsia. Tal com havien pactat a la sortida, el 17 de desembre del 2014, Leevi i Adrià van separar el camí. El finlandès va tirar cap a Oceania i el català es va dirigir a Sud-amèrica.

A Sud-àmerica va ancorar a Sant Julián, des d'on ha fet rutes als Andes del Perú, l'Uruguai i Buenos Aires. Ara -a l'hivern del 2016-, un esdeveniment ha carregat d'energia el viatger català. Ha guanyat el concurs Se buscan aventureros, de LAN Airlines (la companyia de vol més important de Sud-amèrica).

"El premi són 3 mesos per Sud-amèrica, amb un màxim de 14 vols, un sou de 1.500 euros al mes i un kit d'equipatge", explica Adrià a través de Skype.

Amb els diners i els vols començarà una ruta que va al Parc Nacional de les torres del Paine (Patagònia de Xile). Entra a la província de Santa Cruz (Argentina), on passa pel llac Strobel de 65 quilòmetres quadrats i el poble de Chaltén (vol dir muntanya de fum i està enmig de glaciars).

Surt del poble de Los Antiguos, als límits de Santa Cruz per entrar a Esquel (Parque Nacional de los Alerces-província de Chubut). Preveu passar uns dies a El Bolsón, localitat de 19.000 habitants de la província de Rio Negro.

Continua per San Carlos de Bariloche, Villa la Angostura, Sant Martín de los Andes i per la ruta dels 7 llacs. És un camí de 107 quilòmetres, des del qual es veuen 7 llacs: Lácar (49 km2), Machónico, Falkner, Villarino (6,5 km2), Lago Escondido, Correntoso (25 km2) i Espejo. Pel camí dels llacs, Homs ha d'arribar al pas de Pucón, cap a Xile. Està al costat del llac de Villarica (176 km2) i és habitat per gent de l'ètnia d'amerindis Maputxes. Aquí, preveu pujar al volcà Villarrica (2.847 m), que com aquell qui diu emergeix de ?l'estany i amb el full enllaça amb els núvols del cel.

Del volcà preveu baixar cap a Malargüe, una ciutat de 27.660 habitants de l'Argentina, i anar cap a Mendoza, que ja és una ciutat de més de 100.000 habitants. D'aquí passa a Santiago de Xile, una de les grans ciutats del món, amb 6 milions d'habitants i segueix cap a la costa del Pacífic, on arriba a Valparaíso. Una ciutat que és coneguda com la joia del Pacífic. Encara anirà al petit poble de Pichilemu, conegut per ser un dels millors llocs del món per a la pràctica del surf.

Cap a l'illa de Pasqua

De cara al mar, deixarà el continent per anar a l'illa de Pasqua. Només hi va per veure com el sol surt, perquè diuen que hi ha les millors albades del món. Vista l'aurora, la companyia de vol li paga un viatge a la Península que aprofitarà per tornar a Bianya i veure la família. Després vol tornar-hi. Cap al Canadà i Alaska, perquè el món és molt gran.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

L'any 2031, la franja d'edat d'entre 34 i 45 anys es reduirà fins al 39,6% i la que superarà els...

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La construcció de la nova comissaria de Policia Local de Banyoles avança a bon ritme, en un solar...

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

La jutge que investiga l'adjudicació d'obra pública a Girona sosté que de les converses no se'n...

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

El conseller de Territori anuncia un pla per fer baixar «de manera considerable» el cabal a través...

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Dilluns s'inicia la campanya de vacunació, que enguany se centra en millorar la cobertura dels...

Enllaços recomanats: Premis cinema