Olot es prepara per viure el cap de setmana promocional que cada any celebra a finals de febrer. En aquesta quarta edició, a l'Olotx2 hi haurà un total de 37 allotjaments, 40 bars i restaurants i una seixantena de comerços adherits que oferiran entrades gratuïtes, descomptes en àpats, allotjament, compres i activitats. L'any passat, 975 persones van fer estades i més de 9.300 persones van menjar a establiments.

Segons els promotors, el 60% dels que van visitar el web eren de fora de les comarques gironines. Per conèixer l'impacte econòmic d'aquest esdeveniment enguany s'utilitzarà una nova metodologia. L'empresa encarregada també ho fa a les ciutats com Figueres i Girona. Els interessats ja poden apuntar-se als descomptes des de les cinc d'aquesta tarda al web www.olotx2.cat.

La nova edició de l'Olotx2 començarà el 26 de febrer i s'allargarà fins al diumenge 28. Durant tres dies, s'oferiran estades i places de restaurant per a dues persones al preu d'una. Tot i que una part important dels establiments participants són d´Olot, cada vegada hi ha més presència d´altres allotjaments, bars i restaurants de la resta de municipis de la comarca. En total hi haurà 37 allotjaments, 40 bars i restaurants i una seixantena de comerços adherits a la campmanya i que oferiran estades gratuïtes, descomptes en àpats i compres i activitats.

Destaquen per exemple les visites guiades als museus de la ciutat, passejades en burro i trenet i rutes en bicicleta. En l'ofert musical, es farà El Mini (el festival de música de butxaca) amb concerts a 8 punts del centre de la ciutat: la plaça del Carme, la plaça del Conill, la plaça del Teatre, la plaça Mercat, al pati de l´antic Hospital, les escales de Sant Esteve, el carrer de Sant Ferriol i la Plaça Major.

En aquest últim espai, el diumenge 28 de febrer a les dotze del migdia s'oferirà el concert de Lax'n'xics, un concert gratuït perquè els més petits, juntament amb els seus pares, puguin gaudir de les cançons del grup que aquest 2016 compleix 30 anys dalt dels escenaris.

Durant el cap de setmana de l'Olotx2 també es podran comprar dues entrades al preu d'una per al concert de Las Migas que s'ha programat per al dissabte 5 de març a la Sala El Torín d'Olot.

Un concurs per a bessons

L´Associació d'Hostalatge de la Garrotxa organitza el concurs 'Ho viuràs el doble'. Amb l'objectiu de reforçar la imatge de la campanya de descomptes, el concurs es dirigeix als bessons univitel·lins (idèntics) no residents a la comarca. Per participar-hi, cal que enregistrin un vídeo en què expliqui perquè voldrien conèixer Olot o, en cas de conèixer la ciutat, què és el que més els agrada.

L'enregistrament, que no pot tenir més de 30 segons de durada, s´ha de fer arribar al correu electrònic turisme@olot.cat des d´aquest d´avui i fins al 18 de febrer. El dia 19 de febrer es farà públic el nom dels guanyadors mitjançant la pàgina de Turisme Olot a Facebook. En total, es premiaran 10 parelles de bessons i als seus acompanyants amb una nit d'hotel en règim d´allotjament i esmorzar i un sopar coincidint amb el cap de setmana de l'Olotx2.

Un estudi per saber l'impacte econòmic

L'Associació de Comerciants d´Olot, l´Associació de Placers del Mercat d´Olot, l´Associació d´Hostalatge de la Garrotxa i Turisme Garrotxa participen juntament amb l´Ajuntament d´Olot en aquesta campanya. Una de les novetats d'enguany és que per primer cop es farà un estudi per conèixer l'impacte econòmic.

Es faran 400 enquestes a participants per conèixer la seva procedència, saber si pernocten o no a la ciutat i la despesa que realitzen que es complementaran amb les dades del recompte de persones que assisteixen als actes i el seguiment mediàtic a través del web i xarxes socials per calcular el retorn de l'Olotx2 a la ciutat i la comarca.

"Serà un estudi molt exhaustiu amb una nova tecnologia d'una empresa gironina que també mesura l'impacte d'esdeveniments a Girona i Figueres", explica el regidor de Promoció de la ciutat, Estanis Vayreda.