Fa una setmana, una parella de Girona va viure una autèntica peripècia per poder tornar des de Londres amb Ryanair. La mala experiència de Montse Cabarrocas i Albert Vilar amb la companyia irlandesa va començar el dilluns a la tarda de la setmana passada, quan Cabarrocas va rebre un SMS de l'aerolínia de baix cost. El missatge de text avisava que el vol FR9014 del dimarts 26 de gener, que feia la connexió de Londres cap a Barcelona, s'havia anul·lat per la vaga de controladors aeris francesos. El missatge incorporava un enllaç que Cabarrocas no podia obrir perquè, com que es trobava a Londres, no tenia internet al mòbil.

Quan es va poder connectar a internet, Cabarrocas va veure que també tenia un correu electrònic de Ryanair que informava de la cancel·lació del vol. El mateix missatge detallava les opcions que donava la companyia per indemnitzar els passatgers afectats: el retorn dels diners, canviar de vol o bé trucar a l'aerolínia (de manera gratuïta per als viatgers). Ara bé, segons explica Cabarrocas, no funcionava la possibilitat de canviar de vol ni la de trucar gratuïtament al telèfon d'atenció de Ryanair.

Davant aquesta situació, la parella de Girona va decidir matinar el dimarts i a les 12 del migdia ja es trobava a l'aeroport de Londres-Stansted (el vol anul·lat havia de sortir a les quatre de la tarda). Un cop allà, el panorama va empitjorar perquè la companyia -tal com detalla Cabarrocas- havia cancel·lat totes les connexions que tenia programades per dimarts de la setmana passada des de Stansted. Per això, centenars de passatgers feien cua als taulells de l'aerolínia amb la finalitat de buscar una solució. Malgrat tot, la parella -com la resta de viatgers afectats- es va trobar amb una resposta mínima de Ryanair: "Només hi havia dues persones atenent i esperàvem a peu dret".

Cabarrocas afegeix que, tot i que els viatgers s'amuntegaven des del migdia fent cua als taulells de la companyia -com es pot observar a la foto que acompanya aquest article-, l'aerolínia no va posar més personal per atendre les peticions dels afectats fins al vespre. D'aquesta manera, la parella de Girona -que havia arribat a l'aeroport de Stansted al migdia- va ser atesa al voltant de les 10 de la nit, quan ja feia prop de 10 hores que esperava als taulells de Ryanair.

Llavors, la companyia va oferir a la parella la possibilitat de volar l'endemà al matí -el dimecres- amb un avió cap a Pisa i des d'allà agafar-ne un altre cap a Girona. Així doncs, després de sopar i dormir a un hotel que estava situat a tocar de l'aeroport, a les 8 del matí del dimecres la parella ja estava a punt per agafar el vol de Londres cap a Pisa. Una vegada a l'aeroport de Pisa, on l'avió va arribar abans del migdia, la parella va tenir un parell d'hores fins que va sortir el vol que va aterrar a Girona a les 4 de la tarda. Per tot plegat, Cabarrocas lamenta haver perdut "un munt d'hores" i qüestiona que Ryanair no posés cadires ni facilités aigua als passatgers mentre esperaven (durant hores) als taulells. Des de la companyia irlandesa es recorda que el vol va ser cancel·lat per la vaga de controladors aeris i demana disculpes als afectats "per les accions egoistes" dels treballadors francesos. Ara bé, l'aerolínia nega que els clients estiguessin esperant "durant nou hores" als taulells