El Departament d'Ensenyament ha descartat, de moment, que l'escola d'infantil i primària 9d4t de Quart també faci secundària. Els portaveus de la plataforma per la continuïtat de la secundària al 9d4t s'han reunit avui al matí, a la delegació de la Generalitat a Girona, amb el director en funcions dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Albert Bayot; el substitut de Bayot -Josep Polanco- i la inspecció de la zona. Els responsables d'Ensenyament han traslladat als portaveus que, abans que l'escola 9d4t pugui tenir els cursos de secundària obligatòria, cal un període mínim de tres anys per avaluar els resultats acadèmics.

Ara bé, s'han compromès a fer un «seguiment acurat» de la coordinació entre l'escola 9d4t i l'institut de Vilablareix -que és el centre adscrit als alumnes de Quart per cursar la secundària-, a través d'una comissió dirigida per la inspecció que també podrà comptar amb la participació de representants de les famílies dels alumnes. Malgrat tot, Ensenyament ha considerat que no es renuncia, «en un futur», a la possibilitat que l'escola 9d4t faci secundària.

Una de les portaveus de la plataforma per la continuïtat de la secundària al 9d4t, Eva Maria Trias, ha assegurat que les famílies de l'escola «se senten enganyades i dolgudes». «Se'ns va obligar a començar amb una metodologia que no és la tradicional i ara que hi estem posats se'ns diu que no pot tenir continuïtat», ha afegit Trias. Per això, tenint en compte que aquest curs l'escola 9d4t fa 6è de primària per primera vegada, la plataforma ha demanat que el pas del centre a l'institut de Vilablareix sigui «més acompanyat». Trias ha recordat que la metodologia del 9d4t «respecta els ritmes d'aprenentatge dels alumnes» i ha avançat que la seva petició també es preveu fer arribar a la consellera d'Ensenyament, a part de portar a terme alguna altra acció reivindicativa.