L'Ajuntament de les Planes d'Hostoles -en el seu darrer ple- va aprovar demanar un crèdit de 521.000 euros a una entitat bancària per tal de fer el carrer del Pla. Segons ha explicat Eduard Llorà (alcalde de les Planes per CiU), el crèdit és per esperar que es facin efectius els ajuts ja atorgats per la Generalitat. "No sabem -va explicar- quan la Generalitat ens els farà efectius, i no ens volem retardar en els pagaments". El crèdit abasta la totalitat de l'obra.

En el mateix ple, l'Ajuntament va aprovar les contribucions especials destinades als veïns. Les aportacions comunals dels veïns suposen un 7% de l'0bra i tenen un cost concret de 36.500 euros. L'alcalde ha explicat que la idea és començar les obres dins de l'actual trimestre.

La millora del carrer del Pla és una de les obres més desitjades pels veïns de les Planes. Es tracta d'una via que comunica la travessa de la C-63 a l'entrada per la part d'Olot amb el centre del nucli urbà.

La centralitat i la consegüent elevada utilització del carrer han provocat que l'Ajuntament hagi previst repartir en fases les obres per tal d'afectar el mínim possible la circulació.

El carrer, ara, presenta un aspecte de deteriorament en el paviment, hi ha esquerdes. A més, el clavegueram és vell i deficient, cosa que provoca filtracions. També tenen problemes amb la xarxa d'aigua.

Per afrontar l'obra, l'Ajuntament ha hagut d'esperar uns cinc anys, en els decurs dels quals ha hagut de posposar l'aplicació de les subvencions de l'antic Pla Únic d'Obres i Serveis de la Generalitat.

L'Ajuntament fa poc va acabar les obres d'urbanització del carrer de can Bagué, una altra obra pendent per causa de la crisi.