La subdirectora general de Polítiques Actives d'Ocupació, M. Assumpció Gil i Yubero, serà la substituta del nou alcalde de Girona, Albert Ballesta, com a directora dels serveis territorials d'Interior a les comarques gironines. Maria Assumpció Gil i Yubero va néixer a Lloret de Mar fa 48 anys, però és una desconeguda en la política gironina.

Malgrat que ara ocupa un càrrec al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), Gil i Yubero ha desenvolupat bona part de la seva carrera professional vinculada als Mossos d'Esquadra. És facultativa dels Mossos d'Esquadra de Barcelona, malgrat que també va exercir un temps a Girona. Entre 2005 i 2008, va ser cap de la secció de Seguretat Viària i, després d'Administració del Servei Territorial de Trànsit de Girona del Servei Català de Trànsit (SCT). A més, també ha estat professora associada de Dret Mercantil I a la Universitat de Girona, entre 2003 i 2007.

Llicenciada en dret el 1990 i especialitzada en dret administratiu i comunitari, la seva carrera política ha estat vinculada a la de Joan Aregio des que aquest va ocupar-se de la direcció del Servei Català de Trànsit (SCT). Aregio la va ratificar cap del servei territorial de trànsit de Barcelona, que ocupava des de 2008. Quan Aregio va passar al SOC, es va emportar la lloretenca perquè ocupés el lloc de polítiques actives.

Malgrat que Assumpció Gil i Yubero ocuparà el lloc d'Albert Ballesta, que ara està exercint d'alcalde de Girona, no s'incorporarà fins que ho facin tot els delegats. A més de l'advocada lloretenca, ja està confirmat el proper nomenament de Pere Saló com a delegat de Territori de la Generalitat. A aquests relleus caldrà afegir el d'Albert Bayot, actual delegat d'Ensenyament que ha demanat no repetir en el càrrec.

Delegats d'Esquerra

Fruit de l'acord d'una llista conjunta entre Convergència Democràtica i Esquerra Republicana seran també uns quants delegats més els que hauran de deixar el càrrec en les pròximes setmanes. Si finalment la decisió d'ERC és canviar tots els delegats de les seves àrees, deixarien de ser delegats Assumpció Rodríguez, de Relacions Institucionals; Josep Trias, de Salut; Isabel Ruiz, de Justícia; Montserrat Roura, d'Afers Socials, i Vicenç Estanyol, d'Agricultura.