Gener negre a les carreteres gironines, amb set morts en accidents de trànsit

És la dada més negativa des del mateix mes de 2013, quan hi va haver quatre víctimes

03.02.2016 | 07:45

Gener molt negre a les vies urbanes i interurbanes de les comarques de Girona. Els accidents de trànsit s´han cobrat set vides en el primer mes de l´any. La xifra dista molt dels mesos de gener dels tres anys anteriors.

En els set sinistres viaris que es van produir el mes passat hi ha hagut un total de set víctimes mortals. Les dades parlen per si soles i, si es comparen amb les del gener del 2013, segueixen sent molt negatives. En aquell gener de fa quatre anys, van registrar-se quatre sinistres viaris amb morts, però en els dos anys següents, la mortalitat en accidents de trànsit va anar a la baixa: es va passar dels quatre sinistres mortals de 2013 fins als dos del 2014 i els tres del 2015.

Accidents de trànsit mortals al gener en vies urbanes i interurbanes


La dada del mes de gener d´aquest 2016 és molt negativa. Si s´analitzen, les víctimes mortals són de franges d´edat molt diferenciades: des dels 25 anys fins als 82 anys, i hi ha tant homes com dones. La baixa més recent és la d´una jove de Cornellà del Terri que divendres a la nit va morir en un accident de trànsit a la C-65, al seu pas per Fornells de la Selva. Un conductor begut, sense carnet i a qui li havien immobilitzat el cotxe feia unes hores, va voler corregir la trajectòria donant un cop de volant que el va dur a envair el carril contrari, per on circulava la jove de 25 anys.

Dels set sinistres viaris mortals del gener n´hi ha tres que són fruit d´atropellaments. El primer va ser a Montfullà el 4 de gener. Un veí de Bescanó de 38 anys va morir a l´hospital al cap de tres dies. Es va convertir en la primera víctima d´accident de trànsit de 2016.

Els altres atropellaments van tenir lloc a Olot, ciutat durament castigada per aquest tipus de sinistres viaris. En només deu dies de diferència van morir dues persones. El primer, un home de 70 anys, va morir a l´hospital Trueta al cap de tres dies de l´atropellament que havia patit a l´avinguda de Santa Coloma.

L´altre cas va ser el 20 de gener pocs abans de mitjanit, quan un veí d´Olot de 47 anys va perdre la vida després de ser envestit quan es dirigia cap a l´estació.

L´11 de gener va ser un dia fatídic en produir-se dos accidents de trànsit mortals en una sola tarda. Una veïna d´Olot, de 51 anys, i un veí de Roses, de 78, van perdre la vida en dos sinistres viaris que van tenir lloc a Amer i Roses, respectivament.

I finalment, la setena víctima mortal d´accident va ser un veí de Sant Feliu de Buixalleu, de 82 anys, que va morir després de tenir lloc un xoc frontal entre dos cotxes a l´entrada d´Hostalric.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Cremen dos contenidors en una nit a Sant Joan les Fonts

Cremen dos contenidors en una nit a Sant Joan les Fonts

Un camió de bombers va travessar Sant Joan les Fonts a les 8 del matí. El vehicle es va dirigir a...

El projecte del Club Natació Olot torna a quedar descartat

El projecte del Club Natació Olot torna a quedar descartat

1.187 socis van votar que sí, però 807 van votar que no i no es va arribar al percentatge mínim

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

La CUP protesta pel salari i en canvi el Patronat de l'Hospital indica que és just i comparable al...

Salut i Girona preveuen tractar la ubicació del nou Trueta abans d´un mes

Salut i Girona preveuen tractar la ubicació del nou Trueta abans d´un mes

El Departament i el consistori es reuniran en les properes setmanes per parlar dels terrenys que...

Un error formal impedeix jutjar una estafa immobiliària

Un error formal impedeix jutjar una estafa immobiliària

El gestor es va quedar un pis i un local d'una veïna d'Olot fent-li creure que firmava un aval de...

Enllaços recomanats: Premis cinema