La ciutat de Girona es troba entre les 10 de l'Estat espanyol que van ser més buscades per part dels turistes francesos i holandesos per passar-hi les vacances durant l'any 2015. Segons el potent cercador de vols i hotels Jetcost, Girona és la desena ciutat d'Espanya més buscada pels francesos, i la quarta pels holandesos. Barcelona, per la seva banda, és clarament la ciutat més buscada pels turistes que passen les vacances a l'Estat espanyol. Girona, en canvi, no es troba entre les preferides dels turistes russos, portuguesos, italians. britànics i alemanys, que són les altres nacionalitats que figuren en l'estadística publicada per l'esmentat cercador.

Bona part dels europeus que han decidit viatjar aquest any s'han decantat per la Ciutat Comtal. Els seus tresors artístics, com les seves esglésies, la varietat del seu art modern i arquitectura, la seva gastronomia i vida nocturna han fet que Barcelona hagi estat la ciutat més sol·licitada pels viatgers francesos, italians, holandesos, portuguesos i russos, és la segona opció per als alemanys i la tercera per als britànics. Per la seva banda, també és la segona més sol·licitada pels espanyols durant el 2015, segons Jetcost (www.jetcost.es).

Els atractius històrics, artístics i culturals de Barcelona són de sobres coneguts. Noms com Gaudí, Picasso, o Miró estan plenament associats a la ciutat.

La capital catalana es troba entre les millors ciutats del món en les classificacions de qualitat de vida, seguretat i equitat. Tot això ha fet que també els espanyols la triïn per passar les seves vacances i hagi ocupat durant el 2015 un lloc d'honor en segona posició de les ciutats més buscades pels espanyols.

Antoine Michelat, cofundador de Jetcost, declarava ahir que "l'interès dels europeus per Barcelona augmenta d'any en any, es tracta d'un de les grans destinacions turístiques mundials, triat per desenes de milions de turistes de tot el món, els bons preus que ofereix en comparació d'altres països i les seves moltes qualitats com a destinació turística: sol, platja, cultura, gastronomia, bons hotels i infraestructures segueixen seduint un gran nombre de turistes europeus".

"No és estrany que la Ciutat Comtal amb els seus molts atractius, sigui una vegada més de les destinacions més buscades pels europeus durant 2015. Tampoc és d'estranyar, que, també els espanyols decideixin viatjar a una ciutat com Barcelona, que posseeix una gran oferta cultural, gastronòmica i de compres", va afegir.