L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha declarat l'inici de l'epidèmia de grip, ja que la taxa de síndromes gripals s'ha situat aquesta setmana en 190 casos per cada 100.000 habitants, superant el llindar epidèmic. Segons el departament de Salut, el clima benigne ha endarrerit lleugerament l'arribada de l'epidèmia gripal respecte a l'hivern del 2015, però els casos diagnosticats s'han duplicat en l'última setmana, segons l'informe del Pla d'informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya.

Des de l'inici de la temporada, a Catalunya s'han registrat 26 ingressos greus pel virus de la grip i durant l'última setmana registrada -del 25 al 31 de gener- s'han notificat set casos greus als 12 hospitals que formen part de la xarxa sentinella per a la vigilància de la grip.

Entre el 28 i el 3 de febrer, els professionals de la xarxa pública han atès un total de 66.099 urgències hospitalàries (un 1,39 % més que la setmana passada), de les quals han acabat en ingrés 6.332, un descens del 0, 77 %, segons els indicadors del Pla Integral d'Urgències de Catalunya.

El conseller de Salut, Toni Comín, va explicar ahir que preveu que la temporada de grip serà "menys virulenta que altres anys", després que s'hagi superat el nivell d'epidèmia per primer cop aquest hivern dues setmanes més tard que el 2015. A més, va destacar als mitjans de comunicació que, segons els experts, "sembla que la vacuna tindrà un grau d'efectivitat molt alt". Tot i això, el conseller va manifestar que "la reacció del sistema assistencial" català és "de màxima alerta".