Setanta-cinc colles i més de 4.500 figurants amb les seves carrosses van participar ahir diu?menge tant al matí com a la tarda a la 39a Rua de Carnaval de Platja d'Aro, que ahir a les quatre en punt de la tarda, a banda de la del matí, van començar a desfilar per l'avinguda principal de la vila platjarenca, davant d'unes 55.000 persones, unes deu mil més que l'any passat, segons fonts municipals, que van assistir a l'esdeveniment. La Gran Rua estava encapçalada pels Carnestoltes d'enguany de Platja d'Aro, el rei "Omnipotent Vinga Mandinga i la reina Cuxufleta". En total van desfilar poc més de 4.500 persones i la Rua es va allargar fins passades les vuit del vespre, malgrat enguany era mes curta perquè molts participants ja havien desfilat al matí, amb una temperatura benigna que va fer que el públic no marxés quan es va fer fosc, com passava en altres ocasions i malgrat el vent de ponent.

Les comparses, provinents de diverses localitats, van fer les delícies del públic amb les seves ?exhibicions, algunes de les quals molt espectaculars i aplaudides per tothom. Entre el públic una part dels assistents eren forasters de parla francesa que havien vingut especialment del sud del país gal, així com també gent de Barcelona i de les comarques barcelonines, al marge dels gironins de la ciutat i dels diferents pobles de la comarca, alguns dels quals tenien veïns grans, joves i petits participant en la rua carnavalera, cosa habitual des de fa molts anys.

Enguany, igual que des de fa temps, el nombre de comparses i carrosses es va limitar a causa que abans la gran durada de la rua cansava el públic assistent. Per això enguany es va fer una rua al matí, a les onze, menys nombrosa, per poder donar cabuda a tots els que volien participar en el Carnaval platjarenc, decisió encertada, que va satisfer sobretot els pares de família amb criatures petites, que d'aquesta manera podien tornar a casa aviat.

La comparsa més nombrosa va ser la de Sant Joan les Fonts amb 170 persones, seguida dels Festucs, amb 160 i les Esponges, amb 120.

Com cada any, el jurat estava format per polítics, artistes i gent de la faràndula. Diari de Girona, demà, farà públic el nom dels guanyadors, ja que, a l'hora de tancar aquesta edició encara no es coneixien. Com cada any cal mencionar la bona organització, sobretot de la Policia local, a l'hora de coordinar el trànsit, i també la seguretat de la Rua per part de Protecció Civil local.