El Consell Esportiu de l'Alt Empordà lamenta que el pederasta confés dels Maristes de Barcelona no estigui a la presó des del 2011, quan es van produir els presumptes abusos a menors confessats comesos per Joaquín Benítez. En declaracions a 8TV, el gerent del Consell Esportiu, Àlex Terés, va admetre que "és molt difícil detectar aquests monstres" perquè "superen els testos psicològics amb facilitat".

Els cas va transcendir a principis de mes quan després d'una entrevista del pare d'una de les presumptes víctimes a 8tv els Mossos van confirmar que estudiaven diverses denúncies contra l'exprofessor d'educació física dels Maristes Les Corts i l'acusat va confessar-ho al seu germà i a dos periodistes d'El Periódico. Benítez havia treballat 35 anys als Maristes però el 2011 va deixar la feina, segons explica ell, després d'acordar-ho amb la direcció del centre, que "hauria fet tot el possible perquè el cas no transcendís", segons les pròpies paraules de l'acusat davant del jutge. Després de deixar el centre educatiu, Benítez va traslladar-se a l'Alt Empordà, on va ser socorrista de la piscina municipal d'Espolla i monitor d'un casal d'estiu que acollia nens d'Espolla, Sant Climent Sescebes i Capmany.

Des del Consell Esportiu de l'Alt Empordà, Àlex Terés va afirmar dissabte que de moment no han rebut "cap mena de queixa" i que Benítez estava "ben considerat". Va indicar que en els propers dies convocaran els pares en una reunió informativa per explicar-los el cas.

L'acusat va explicar en la confessió davant dos periodistes d'El Periódico que després dels Maristes va abraçar la fe mormona i que ja no va cometre cap més delicte sexual, per tant, si és cert, a l'Alt Empordà no s'hauria produït cap cas. En aquesta entrevista va explicar el seu comportament per l'educació religiosa molt tancada que havia rebut i va admetre que era feble i que no podia reprimir els seus instints.

Res d'estrany

La cadena del Grup Godó, 8tv, també va entrevistar el seu germà bessó, que com l'acusat, viu a Rabós d'Empordà. En aquesta entrevista el germà admet que s'ho estan passant molt malament i que mai no s'hauria imaginat aquest cas. Demana que si el seu germà ha de pagar pels seus crims ho faci i l'acusa de no haver estat prou valent per no haver confessat abans els abusos sexuals. Alberto Benítz es mostra sorprès en aquesta entrevista perquè durant el temps que va conviure amb el seu germà " no va notar res d'estrany".

L'acusat, Joaquín Benítez, va declarar dissabte davant del jutge, que va decidir deixar-lo en llibertat amb càrrecs davant la indignació dels pares que van denunciar-lo. El jutjat, això sí, va establir mesures cautelars com retirar-li el passapart i imposar-li l'obligació d'anar cada setmana a signar a la comissaria. A més, segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, li van prohibir fer activitats amb menors d'edat, siguin retribuïdes o no.

També van haver de declarar en qualitat de testimonis els dos periodistes d'El Periódico de Catalunya que van entrevistar Joaquín Benítez a casa seva.