Els hondurenys a les comarques gironines van celebrar ahir la veneració a la verge de Suyapa, la seva patrona nacional. És el cinquè any que les comarques gironines celebren aquesta festa hondurenya que apropa aquesta comunitat al seu país. Només en la celebració d'ahir, centenars de persones es van reunir per celebrar aquesta festivitat, que va comptar, no només amb la complicitat hondurenya, sinó també amb persones d'altres nacionalitats. L'acte va ser organitzat per la Confraria de Jesús i els Nens de Girona i la pluja no va frenar la passió que senten els hondurenys per la verge de Suyapa.

A dos quarts d'una, centenars de persones, la majoria hondurenys però també d'altres nacionalitats, ses van reunir en el Temple del Sagrat Cor de Girona per la missa que es va oficiar en honor a la verge.

Seguidament, la comunitat va dur a terme una romeria fins a l'interior del Centre Cultural de la Mercè, des d'on van orar a la verge de Suyapa i van fer una ofrena floral. La celebració va finalitzar amb un dinar de germanor.