Els Mossos d'Esquadra van detenir el 26 de gener, a Girona, una dona de 42 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de Santa Coloma de Farners com a presumpta autora d'onze delictes d'estafa. El desembre del 2015 els Mossos de la comissaria de Girona van començar a rebre denúncies relacionades amb una possible estafa en vendes de bitllets d'avió. Totes les víctimes manifestaven haver realitzat pagaments a una dona que els havia de facilitar uns bitllets d'avió per viatjar als seus països d'origen, bàsicament sud-americans. La unitat d'investigació, que es va fer càrrec de totes les diligències, va rebre un total d'onze estafes. Les víctimes havien adquirit bitllets bé de preu per viatjar als seus països d'origen a una dona que residia a Santa Coloma de Farners. Com que no era una agència de viatges, les víctimes contactaven telefònicament amb ella i feien un ingrés bancari d'entre 600 i 700 euros per bitllet d'anada i tornada a països tals com Cuba, Colòmbia, Uruguai i Argentina.

La dona, que era coneixedora del funcionament de les agències de viatges, va fer córrer la veu que amb ella es podien adquirir bitllets d'avió per sota del preu del mercat. A través del boca-orella va arribar a molts usuaris que van adquirir bitllets d'avió sense irregularitats, però poc després, molts altres usuaris van fer el pagament i no van rebre mai els bitllets per poder viatjar, o bé van rebre els bitllets d'anada però no els bitllets per poder retornar dels seus països d'origen.

La unitat d'investigació va detenir el dia 26 de gener la presumpta responsable d'aquestes onze estafes recollides a Girona. El valor total de l'estafa ascendiria a més de 21.500 euros. Tanmateix són coneixedors que hi ha una seixantena més d'afectats arreu de Catalunya i a l'Estat espanyol.