L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CiU), va anunciar ahir l'inici aviat d'una consulta sobre el Correbou de les Festes del Tura. "S'ha de fer aviat -va raonar- perquè la Comissió i la regidoria de Festes ja treballen per al programa de l'any vinent". Corominas va fer l'afirmació en el decurs de la presentació del procés participatiu del Firal.

A més, va avançar que la consulta sobre el Correbou de les Festes del Tura serà única i independent i tindrà una pregunta clara.

L'equip de govern de CiU es va comprometre a fer una consulta sobre el Correbou en els plens de començament del mandat, quan va sortir a aprovació del ple la celebració del Correbou del 2015. Llavors van indicar que no hi havia temps de decidir res, perquè l'acte ja estava programat.

Tanmateix, van decidir fer una consulta atès que s'acaba la concessió. Tots els grups representats a l'Ajuntaments es van posicionar contra el Correbou a excepció del PSC.

Els socialistes el van valorar com un esdeveniment tradicional i adient a les Festes del Tura. La previsió és que hi hagi campanya a favor i en contra.