Olot va rebre un 10% més de visitants estrangers el 2015

El paisatge continua essent la principal motivació del turista però també la gastronomia i activitats a l'aire lliure

09.02.2016 | 10:48

Olot va rebre un 10,4 % més de turistes estrangers durant el 2015 respecte l'any anterior. Segons dades de l'Oficina de Turisme de la ciutat, aquell any es van atendre 5.935 turistes estrangers mentre que l'any anterior havien estat 5.377. Aquest increment, a més, s'observa durant tots els mesos de l´any, fet que ajuda a desestacionalitzar els fluxos turístics que no es concentren als mesos de més afluència com ara l'agost o la tardor. El paisatge continua essent la principal motivació de la visita però també s'ha observat un interès per la gastronomia i per fer activitats a l'aire lliure com ara el cicloturisme. França ha estat el principal mercat emissor dels turistes que durant el 2015 han visitat Olot.

Olot va rebre un 10,4% més de turistes durant el 2015 respecte l'any anterior. En total van ser 5.935, mentre que el 2016 havien estat 5.377. Si es té en compte la procedència, s'observa com França concentra quasi la meitat del total de visitants, amb el 43,8% del total (2.601 persones). A continuació hi ha els turistes dels Països Baixos (11,7%), el Regne Unit (7,6%), Alemanya (7,5%) i Bèlgica (6,3%).

Si es comparen les dades de visitants estrangers respecte al 2014, cal destacar l'augment dels turistes procedents de França i Regne Unit amb un 15,8% i un 25,6% més respectivament. El turista alemany també augmenta, però de forma més discreta amb un 1,6% de creixement en relació al 2014. El turisme estranger ha representat, durant el 2015, el 26,3% de les atencions realitzades des de l'Oficina de Turisme d'Olot.

Durant aquest 2016, una de les prioritats de l'Àrea de Progrés Econòmic de l'Ajuntament d'Olot és continuar treballant per augmentar aquestes dades amb actuacions dirigides al mercat francès, especialment en el turisme d'incentius i fent promoció dels elements diferenciadors de la Garrotxa, tant pel que fa a la natura com a la gastronomia.

Aquest increment del turisme estranger s'emmarca en la tendència positiva registrada per tot Catalunya amb més de 17 milions de turistes estrangers durant el 2015, un 3,7% més que l'any anterior segons dades de la Direcció General de Turisme.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Un voltor desorientat acaba al polígon de l´Avellaneda

Un voltor desorientat acaba al polígon de l´Avellaneda

L'au va aparèixer a la zona dels concessionaris

Cinc propostes d´oci per aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Cinc propostes d´oci per aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Concert de Manuel Carrasco, conferències, exposicions i tallers gastronòmics

Com si els pares passessin llista a classe

Com si els pares passessin llista a classe

Una empresa gironina desenvolupa una APP que facilita la gestió de dades als docents i l'accés a...

Celrà recull 2.000 bosses de deixalles al mes de veïns que no fan el porta a porta

Celrà recull 2.000 bosses de deixalles al mes de veïns que no fan el porta a porta

S'enfronten a sancions de fins a 120 euros si no fan bé la recollida i l´Ajuntament té detectades...

Primera assemblea de la nova executiva del PDECat a Girona

Primera assemblea de la nova executiva del PDECat a Girona

El?Partit Demòcrata va presentar el nou president i la nova direcció als seus associats de la...

Enllaços recomanats: Premis cinema