L'Ajuntament de Vilablareix ha recollit durant el primer mes un total de 452 quilograms de roba usada a través del sistema de recollida selectiva porta a porta. La incorporació de la recollida de roba usada porta a porta és una de les novetats més destacades que es va iniciar ja el passat dilluns 4 de gener. Gràcies a una col·laboració amb la Fundació Humana, els veïns poden reciclar la roba usada el primer dilluns de cada mes i el tercer dilluns dels mesos d'abril, maig, juny, octubre i novembre.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Frigola, va explicar que durant la darrera recollida de roba usada del passat 1 de febrer es van reciclar 250 quilograms de roba usada corresponent a 37 cases. Frigola va destacar que aquests primers resultats es poden catalogar "d'excel·lents" i va afegir que poc a poc esperen que més veïns se sumin a la nova iniciativa.

A més, aquest 2016 l'Ajuntament de Vilablareix ha incorporat la petició dels veïns de fer una recollida de cartró especial els divendres prèvia sol·licitud de demanda.

I la resta, que es recollia cada diumenge, passa a fer-se aquest any quinzenalment gràcies als bons resultats obtinguts i a la bona col·laboració dels veïns.

Els banyolins van dipositar durant el 2015 un total de 25.974 quilos de roba als 8 contenidors que, amb el suport de l'Ajuntament, hi ha repartits per la ciutat. Concretament, s'han recollit 5,6 tones el primer trimestre; 7,7 tones, el segon trimestre; 4,9 tones, el tercer trimestre; i 7,7 tones, el quart trimestre.

La Cooperativa Roba Amiga i l'entitat ADAD l'Encant són els encarregats de la gestió dels contenidors i de la recollida de la roba. Aquestes dues entitats treballen per fomentar la inserció laboral de col·lectius en risc d'exclusió social i laboral, i per aconseguir un benefici per al medi ambient. Un cop recollida, aquesta roba és restaurada i es redistribueix en centres d'ajuda, com ara Càritas de Banyoles o les pròpies botigues de Roba Amiga, on es ven a un preu mòdic a la gent amb més necessitats.

Tot i que les dades es mantenen similars respecte al 2014 i al 2013, hi ha una baixada respecte al període del 2009 al 2012, provocada sobretot per la crisi. Cada vegada més els banyolins i banyolines aguanten més la roba. De fet, aquest motiu ha provocat una davallada general a totes les poblacions amb els contenidors de Roba Amiga. Per altra banda, també hi ha a Banyoles molta donació de la roba entre particulars i, per tant, sense usar els contenidors.

El regidor de Via Pública, Lluís Costabella, va explicar que "usant aquests contenidors que tenim repartits per diferents punts de Banyoles, els banyolins i banyolines ajuden socialment a persones que ho necessiten, és una bona elecció deixar-hi la roba".

Els contenidors de Roba Amiga van recollir el 2014 un total de 29,2 tones de roba; el 2013, 20 tones de roba; el 2012, 67 tones de roba usada a Banyoles; el 2011, un total de 75 tones; el 2010, unes 47 tones; el 2009, unes 48 tones; i el 2008, es va sumar un total de 20 tones. Els contenidors de recollida de roba usada a Banyoles es van instal·lar el 2008 mitjançant un conveni amb Càritas Diocesana de Girona.