Corominas demana unió i consens per a la variant d´Olot

Considera que la nova carretera reduiria de manera considerable la sinistralitat al centre de la ciutat

11.02.2016 | 07:06
Corominas demana que la falta d´entesa no aturi una obra urgent.
Corominas demana que la falta d´entesa no aturi una obra urgent.

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CiU), demana que s'acabin els petits debats sobre el traçat de la variant d'Olot per aconseguir activar les obres d'una vegada. «No podem destinar diners a un túnel que va d'enlloc a enlloc» és la resposta que troba el primer edil quan va a reclamar la variant a les conselleries i les direccions generals. Segons ell, la falta d'un consens és l'excusa que els seus interlocutors troben per no destinar diners a una obra que tothom reconeix com a molt necessària, però que de moment no ha passat de projectes.
Pel que fa a estudis, l'alcalde enumera que el projecte constructiu de la variant d'Olot està acabat, falta aclarir la zona de Codella, la Vall d'en Bas fins als túnels de Bracons (tram conegut com a variant de les Preses), i l'enllaç -de responsabilitat estatal- que va des de l'actual carretera de Riudaura fins a l'A-26 , rotonda de can Tressserras. Sobre els projectes, Corominas valora: «Com més aviat estiguin acabats, més força tindrem a l'hora de demanar inversions», diu.
En referència a les al·legacions presentades a la primavera pel Consell Comarcal de la Garrotxa, Olot i els grups polítics de l'Ajuntament d'Olot (excepte ERC), Corominas recorda que no han estat contestades.
Respecte a la dificil inclusió de la variant al Pressupostos de la Generalitat del 2016 i 17, diu: «Jo estic per fer-los canviar d'opinió i posar-hi la variant». Corominas valora que la variant seria un factor important per a la reducció de la sinistralitat. «Cada dia 40.000 vehicles travessen Olot; si hi hagués la variant, en serien la meitat», afirma. Segons ell, la reducció tranquil·litzaria el trànsit per Olot. Calmar el trànsit és un dels principals ingredients per a la reducció de la sinistralitat a Olot.
Els accidents dins de l'àrea urbana des de fa dècades són un problema per a l'Ajuntament. Una preocupació que en els darrers mesos ha tingut una punta de consideració, amb tres morts per atropellament i encara alguns altres atropellaments amb ferits lleus.
Els darrers atropellaments, segons Corominas, han provocat diferents reunions tècniques. Quan tinguin conclusions, els tècnics les exposaran a l'alcalde. Les reunions fetes fins ara són passos previs a la Junta Local de seguretat, demanada per tractar els darrers accidents. «M'agradaria que hi pogués ser el conseller», considera Corominas. A?falta de la variant, l'alcalde precisa que continuaran fent campanyes de conscienciació i d'aplicació d'aparells electrònics al trànsit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Aquesta és una de les propostes que presentarà l'equip de govern en el ple d'avui sobre les...

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

En els períodes crus de la crisi van haver d'emigrar i ara els joves han respost a la crida de...

L´Estat denunciarà els ajuntaments gironins que van obrir el 12-O

L´Estat denunciarà els ajuntaments gironins que van obrir el 12-O

Els consistoris que van treballar el dia de la Hispanitat disposen de 20 dies hàbils per enviar la...

Enllaços recomanats: Premis cinema