La nova jornada de col·lapse que es va viure ahir a totes les línies de Rodalies va afectar, evidentment, els milers de passatgers del servei ferroviari. A l'estació de Girona, ahir al matí, les màquines expenedores de bitllets permetien comprar els tiquets, tot i que no avisaven que els trens no s'aturaven a les parades habituals de Barcelona. La mateixa situació es produïa a les andanes, ja que els panells informatius només alertaven que els horaris podien canviar, malgrat que anunciaven que els trens paraven a Barcelona Sants. Pel que fa al servei de megafonia de l'estació de Girona, funcionava com un dia qualsevol: quan faltaven pocs minuts per l'arribada d'un comboi, es comunicava pels altaveus de les andanes.

Per això, alguns usuaris gironins van optar per utilitzar la línia d'alta velocitat, ja que no estava afectada per la incidència de Rodalies. D'aquesta manera, es podia agafar un TAV des de Figueres i Girona per arribar directament a Barcelona Sants. Ara bé, alguns viatgers també van evitar fer servir els trens, perquè les estacions gironines van tenir menys passatgers del que és habitual. Pel que fa als usuaris gironins que van arribar a Barcelona amb Rodalies, quan encara no s'havia restablert la circulació, la majoria van haver d'utilitzar el metro per arribar al seu destí de costum.

Una de les estacions on els trens finalitzaven els trajectes, abans que es recuperés la normalitat, va ser Badalona. Els viatgers provinents de la demarcació de Girona i del Maresme van buscar en el bus, el metro i el taxi les seves alternatives, enmig d'una indignació generalitzada per la nova incidència a Rodalies. El buidatge dels trens va provocar moments de bloqueig a l'estació de Badalona i a l'entrada de metro de l'avinguda Martí Pujol, on els viatgers podien agafar la connexió amb la parada Pompeu Fabra de la L2.

En paral·lel, Renfe va informar ahir que s'havia retornat l'import del bitllet a qui ho havia demanat i que la sol·licitud de la devolució s'allarga fins avui.