Les botigues dels baixos de l'Hospital d'Olot obriran en setmanes. La marca de roba, Mango, estarà activa en el decurs d'aquest mes i la de material escolar i joguines, Abacus, ho estarà pel març. Ho ha anunciat -aquest matí- Estanis Vayreda (regidor de Promoció Municipal per CiU).

També ha indicat que en els darrers mesos almenys 4 marques importants s'han interessat per obrir establiments al centre d'Olot. Ha considerat que l'interès mostrat per les marques -segons ell- tractores demostra la vitalitat del comerc olotí.

Vayreda va fer l'anunci en el decurs de la presentacio de les dades d'obertura de comerços a Olot, en els darrers quatre anys. En els darrers 4 anys -segons ell-, a Olot s'han obert 501 establiments en la seva major part situats al centre.

La dada representa una mitjana de 2 obertures de negocis cada setmana. Les noves activitats estan repartides en un 54% en comerços nous i en un 46% en traspassos. L'hostaleria i la restauració són els que han tingut més presència, amb el 25% de nous establiments. Els segueixen els comerços d'alimentació amb un 20% i en un 11% els establiments d'equipaments per persones. La resta de sectors situa per sota del 10%.

Dels 501 establiments oberts a Olot durant els darrers 4 anys, un 6% ha finalitzat la seva activitat. Una part important dels casos, un 42%, per canvi d'ubicació tot i que també n'hi ha que han optat per baixar la persiana per altres motius com per exemple no poder fer front al lloguer d'un local (un 10%) o per vendes insuficients (un 39%).