La Diputació destina 13 milions de euros a inversions locals, un 11% més que el 2015

La corporació vol dinamitzar les biblioteques i sales de lectures i una part de les subvencions serviran per fer activitats

12.02.2016 | 07:15
Obres de millora del front marítim del nucli antic de l´Escala que s´estan fent amb l´ajut del Fons de 2015.
Obres de millora del front marítim del nucli antic de l´Escala que s´estan fent amb l´ajut del Fons de 2015.

La Diputació de Girona destinarà 13.020.000 euros als municipis per a inversions municipals, despeses corrents obligatòries (com enllumenat públic, clavegueram, pavimentació o neteja viària) i despeses culturals. Segons l'acord de la junta de govern, la Diputació incrementa enguany un 11% els diners que hi va destinar el 2015. La convocatòria de sol·licituds ja està oberta. En l'àmbit d'inversions culturals, la Diputació ha establert com a nou criteri que una part dels diners es destinin a fomentar la dinamització i les activitats a les biblioteques i sales de lectura municipals. Així, volen impulsar aquests equipaments en la dinàmica cultural, educativa i social dels municipis.

La junta de govern de la Diputació de Girona ha aprovat destinar 13.020.000 euros als municipis gironins a través del Fons de Cooperació Econòmica i Cultural per a l'any 2016. Amb aquest ajut, l'ens supramunicipal augmenta en 1,3 milió d'euros (un 11%) la dotació de l'any passat. La convocatòria de sol·licituds ja està oberta i acaba el 15 de març, i els ajuntaments podran invertir el 85% de l'ajut en inversions municipals i despeses corrents de serveis de caràcter obligatori (com ara l'enllumenat públic, el clavegueram, l'accés a nuclis de població, la pavimentació de vies públiques, la neteja viària, etc.), i el 15% restant a despeses culturals.

Pel que fa a les inversions culturals, la Diputació ha establert com a nou criteri que una part de la subvenció s'haurà de destinar a fomentar la dinamització i les activitats a les biblioteques i sales de lectura municipals de tots aquells ajuntaments que comptin amb algunes d'aquestes instal·lacions. Així, volen impulsar i dinamitzar les biblioteques i les sales de lectura, atesa la importància d'aquests equipaments en la dinàmica cultural, educativa i social dels municipis.

El Fons de Cooperació Econòmica i Cultural, creat fa tres anys per la Diputació, uneix els antics Fons de Subvencions de Cooperació Municipal i Fons de Cooperació Cultural. Les bases reguladores del nou fons permeten finançar fins al 100% de la despesa subvencionada, així com destinar-lo a despesa corrent o a despeses d'inversió, característiques introduïdes els darrers anys amb l'objectiu de fer front a la situació de crisi econòmica i financera.

Les despeses municipals que es poden finançar amb càrrec al fons són despeses en inversions reals i transferències de capital, despeses en inversions reals i transferències de capital en serveis de competència municipal, despeses en béns corrents i serveis vinculades a la prestació de serveis obligatoris, despeses en béns corrents i serveis efectuades en l'àmbit de la cultura, les arts i la música. A les despeses culturals, els ajuntaments hauran de destinar-hi el 15% de la subvenció anual que els correspongui en concepte d'aquest fons.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Què fer aquest dissabte a la festa major de Banyoles

Què fer aquest dissabte a la festa major de Banyoles

Consulta el programa d'actes de la Festa de Sant Martirià

Què fer aquest diumenge a la festa major de Banyoles

Què fer aquest diumenge a la festa major de Banyoles

Consulta el programa d'actes de la Festa de Sant Martirà

La regressió dels boscos de ribera encareix el cost per fer aigua potable

La regressió dels boscos de ribera encareix el cost per fer aigua potable

L'ACA reconeix que una de les causes de l'estat d'aquests ecosistemes és «la reducció dels cabals...

Les fires i festes imprescindibles del diumenge a Girona

Les fires i festes imprescindibles del diumenge a Girona

La festa major de Banyoles, la Fira de la Castanya de Viladrau, i la Fira del Bolet a Albanyà...

Deu propostes per gaudir del cap de setmana a Girona

Deu propostes per gaudir del cap de setmana a Girona

Música, teatre fires i festes formen part de la nostra selecció

Enllaços recomanats: Premis cinema