La Guàrdia Civil ha detingut dos homes per trencar un precinte policial i entrar a robar a una nau industrial de Fornells de la Selva (Gironès). En aquesta nau, els agents hi van trobar 1.715 plantes de marihuana, quan el desembre passat va esclatar l'operatiu 'Malaherba' contra el tràfic de drogues. L'edifici estava perfectament condicionat per al cultiu de droga i la Guàrdia Civil va precintar la nau deixant a dins els aparells que van quedar a disposició judicial. Aquest dimecres a la tarda, una patrulla que feia una inspecció rutinària de la nau va veure que havien arrancat els precintes i havien canviat el pany. A dins, van enxampar in fraganti els dos detinguts.

Els detinguts estan relacionats amb l'organització criminal dedicada al tràfic de drogues que la Guàrdia Civil va desarticular el desembre passat. L'operació Malaherba es va saldar amb quatre detinguts i el decomís de 121 quilos de marihuana i un total de 2.399 plantes intervinguts. L'organització tenia a Fornells una nau perfectament habilitada per al cultiu, amb aires condicionats, filtres i productes químics per millorar la plantació.

La Guàrdia Civil va precintar la nau, quedant a dins tots els estris que estan a disposició judicial. Aquest dimecres a la tarda, una patrulla va anar fins a la nau a fer una inspecció rutinària per comprovar que els precintes estaven ben col·locats.

Quan els agents van arribar allà, van veure que els precintes estaven arrancats i tirats a terra. A més, havien substituït el pany i la patrulla no podia accedir a la nau amb les claus que tenien.

Els agents van inspeccionar la nau per fora i van veure que hi havia llum al subterrani i se sentien sorolls. La Guàrdia Civil va poder accedir a la nau i van trobar a dins els dos homes. Quan els hi van preguntar què feien allà, no van poder donar una explicació creïble i van dir que els hi havien pagat 500 eros per desmuntar els aparells que hi havia a dins. No van ser capaços, però, de dir qui els havia contractat.

Quan els van identificar, a un d'ells li van trobar una factura d'un serraller, que havia canviat el pany. Els agents van constatar que els dos homes ja havien desmuntat part de la maquinària de l'aire condicionat.

Per això, els van detenir com a autors d'un robatori amb força i un delicte de desobediència. Els dos detinguts han quedat a disposició del jutjat de guàrdia.