El primer acte del Procés Participatiu per al disseny del Firal d'Olot va tenir lloc ahir vespre a la Sala Torín d'Olot. Els veïns i membres d'entitats van prendre contacte amb els representants de la cooperartiva Raons Públiques. Els de la cooperativa per la participació els van explicar la idea que tenen del que ha de ser el procés participatiu.

A les portes del Torín, els participants signaven en un llibre d'assistències i després entraven a la sala. L'acte estava tancat a la premsa. Abans d'entrar, alguns dels assistents van donar la seva opinió. Francesc Delforn (president de l'Associació de veïns de Sant Ferriol) va considerar: «Tal com ho veig, si és transparent i tal com proposen els treballs, ho veig positivament». Va oposar:?«Si ens en adonem que ens utilitzen, perquè ja està tot proposat i ja està fet, agafarem una intranquil·litat i quedarem molt decebuts».

El representant de l'entitat, Núria Social, va qualificar el procés del Firal d'excel·lent. «Per a projectes tan importants com la requalificació del Firal, crec que comptar amb la participació de la ciutadania i dels veïns és essencial per tirar endavant aquest tipus de projectes», va opinar.

Fet el primer contacte, els presents van establir un intercanvi d'impressions destinat a decidir el nom de la campanya.

La intenció del procés començat ahir és arribar a un consens sense haver de posar una urna. Abans, l'alcalde, Josep Maria Corominas, havia explicat que la participació directa dels veïns, de les entitats i del comerciants garanteix l'inici d'un procés que després s'engrandirà mitjançant una pàgina web i les iniciatives de les que ahir van començar a parlar.

D'aquesta manera, quan arribi a un moment àlgid, tothom qui vulgui podrà opinar de com li agradaria que fos el Firal: si un espai de passeig, si una potent àrea de comerç, si un lloc apte per fer-hi celebracions... De totes les opinions, la regidoria de Participació Ciutadana n'agafarà els trets principals. La idea és que els arquitectes escollits tinguin en compte les aportacions del procés i quan al 2018 el Firal estigui acabat agradi a tothom.