Des que es va posar en marxa la guàrdia localitzada de 24 hores de la Cirurgia Pediàtrica a l'hospital Josep Trueta de Girona, ara fa tres mesos, s'han realitzat trenta intervencions quirúrgiques d'urgència. La meitat de les criatures intervingudes eren infants menors de tres anys i tres dels pacients, a més, eren nounats. Atesa la gravetat i la inestabilitat clínica, en un dels casos va ser necessari fer la intervenció dins del mateix Servei de Neonatologia.

L'atenció continuada de Cirurgia Pediàtrica a l'hospital Trueta es va posar en marxa el 2 de novembre, després de la incorporació d'una nova cirurgiana al servei. Així, des del mes d'octubre, aquest servei que dóna atenció a tota la regió sanitària de Girona, està format per quatre professionals, i el centre també ha contractat el suport d'un professional per a les guàrdies.

A més de les intervencions, durant aquest trimestre els cirurgians pediàtrics també han atès 109 consultes d´urgències, de nounats i de la planta d´hospitalització de pediatria. A part d´aquesta activitat, també han donat suport al Servei de Neonatologia en temes tècnics, sondatges o gastrostomies, entre d´altres.

Reducció de la llista d'espera

Al llarg del 2015, l'equip de Cirurgia Pediàtrica va realitzar 756 operacions, el que ha permès reduir la llista d'espera quirúrgica fins a situar-la a nivells de l'any 2010 i 2011. A 4 de febrer d'enguany, hi havia 333 nens pendents d'una operació no urgent, mentre que al setembre del 2014, la xifra havia arribat a ser de 540 pacients pendents de ser intervinguts. Així, en aquests setze mesos, la llista d'espera quirúrgica ha baixat un 39%. L'hospital destaca l'esforç realitzat pel mateix centre i pels professionals del servei per a retallar la demora, centrant-se sobretot a operar els pacients que feia més temps que estaven a la llista.