La banda de l’estafa de l’asfalt segueix intentant enganyar empresaris. Aquest mateix dimecres van fer-ho en una empresa d’Aiguaviva i aquí fins i tot van arribar a enquitranar part de l’entrada de la companyia. Quan els responsables de l’empresa es van adonar de l’engany, van alertar els Mossos, que van identificar set persones i dues van quedar detingudes. L’empresa de moment no ha presentat denúncia a comissaria i per tant, no se’ls pot imputar delicte d’estafa. Els dos arrestats són dos homes, anglesos, de 25 i 34 anys i sense domicili conegut. El primer va quedar detingut perquè tenia una ordre de crida i cerca, ja que havia conduït sense permís a Madrid. I el segon, per ser el presumpte autor d’un delicte de falsificació de documents públics.

Els Mossos consideren que són la banda que els últims dies s’està movent per la Selva i el Gironès intentant estafar empresaris i particulars. El grup contacta amb les víctimes potencials i els ofereixen el servei d’asfaltar terrenys i carreteres a baix preu. La sorpresa i l’estafa ve quan han acabat els treballs, ja que els demanen quantitats molt superiors a les pactades. Fins i tot hi ha casos de l’estafa de l’asfalt que s’ha cobrat per avançat una quantitat de diners i posteriorment marxen de la localitat sense haver fet res.

Això és el que va ocórrer dimecres a Aiguaviva. Es van presentar a l’empresa al migdia, un home que parlava anglès va dir-los que els arreglava el camí i la zona davantera per on entren els camions i que els ho farien gratuïtament perquè els havia sobrat d’una obra que feien a prop. Van acceptar i al cap d’unes hores s’hi van presentar fins a set persones que conduïen un camió que portava el remolc tapat amb lona, una furgoneta, un cotxe particular i una màquina petita d’enquitranar. Van començar a fer la feina però al cap d’una estona van demanar diners per l’obra, van arribar a sol·licitar-los entre 300 i 10.000 euros. Davant d’aquest fet, van alertar els Mossos cap a quarts de set del vespre i s’hi van traslladar amb diverses patrulles i vehicles dels antiabalots (ARRO).

Van identificar el presumptes estafadors i se’ls van endur a la comissaria de Vista Alegre, dos d’ells van quedar arrestats. L’obra va quedar a mig fer, la van fer de forma maldestra i per refredar l’asfalt usaven fins i tot una regadora. El mateix grup ja va intentar estafar tres empresaris de Cassà i en van detenir un dels autors. I aquesta setmana s’han detectat per Anglès, la Cellera i Bescanó, entre altres.