L'aeroport de Girona ha començat el 2016 sense abandonar la tendència a la baixa. L'equipament de Vilobí d'Onyar ha perdut el gener un 4,1% de passatgers, comparat amb el gener de fa un any. En concret, l'aeròdrom gironí ha registrat 47.287 usuaris el primer mes d'aquest any.

D'aquesta manera, per segon any consecutiu, l'aeroport de Girona-Costa Brava ha transportat menys de 50.000 viatgers el mes de gener. De fet, en tot el 2015, cap mes havia registrat una xifra tan baixa de passatgers com el gener d'aquest any.

Sobre el motiu de la nova caiguda de viatgers, es deu al fet que Ryanair opera aquesta temporada d'hivern 13 rutes a l'equipament de Vilobí; una menys que la passada temporada hivernal. També aquest hivern Ryanair és l'única companyia regular a l'aeròdrom gironí, mentre que fa un any hi havia una altra aerolínia: Wizz Air.

Pel que fa al transport de mercaderies, el mes de gener d'aquest any ha estat inexistent a l'aeroport de Girona. Segons Aena, l'equipament de Vilobí no ha registrat moviments d'aquest tipus perquè opera en funció de la indústria de l'automòbil, que és el client principal i aquest gener no ha fet cap operació. Tot i això, Aena destaca que es tracta d'una situació «puntual», ja que hi ha mesos més forts i altres més fluixos.