El nou director territorial del Departament d'Ensenyament, Josep Polanco (Girona, 1967), assumeix el càrrec com «un repte», per al qual va prometre tota la seva «implicació» i un treball de «proximitat». Ahir al matí, Polanco va prendre possessió de la Direcció Territorial d'Ensenyament davant l'atenta mirada de la seva família, en una sala plena de docents, directors, personal dels Serveis Territorials, responsables de la Generalitat a Girona i la consellera, en el seu primer acte a la demarcació.

Els últims set anys, Josep Polanco ha estat inspector d'Ensenyament -amb pes específic en Formació Professional-, a més de formador de directors. Des de 1992, aquest llicenciat en Ciències Químiques i expert en convivència escolar ha treballat de professor en diferents centres i ha dirigit l'institut de Santa Coloma de Farners.

Just després de prendre possessió del càrrec, Polanco va declarar que comparteix els plantejaments del Departament en el desplegament de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) i va avançar que «des del meu lloc intentaré que la FP continuï avançant». La seva declaració de principis es va completar amb el compromís de «contribuir en positiu, amb humilitat, en equip i amb voluntat de servei».

Abans, el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, va agrair la tasca del ja exdirector territorial d'Ensenyament, Albert Bayot -també present a l'acte-, de qui va destacar que «va insistir molt en una mancança, i la va documentar: el dèficit en infraestructures a les comarques de Girona». Sobre aquesta qüestió, Casadesús va remarcar l'existència d'«aquesta diferència amb Catalunya» i va afirmar que «s'hauria de tenir en compte».