L'Ajuntament d'Olot prioritza la promoció de la gastronomia local en el plec de clàusules per a l'adjudicació de la concessió de l'establiment de restauració del recinte de la capella de Sant Francesc, al cim del volcà Montsacopa. La Comissió de Govern d'ahir al matí va aprovar el plec de clàusules. «Entenem que ha de ser un espai de presentació de la proposta gastronòmica del territori», va considerar Estanis Vayreda (regidor de Promoció Municipar per CiU). Va concloure: «És molt important el que s'ofereixi en temes de gastronomia».

Els aspirants -segons va informar Vayreda- poden optar a una concessió de 5 anys, amb 10 anys prorrogables. El compromís preveu un cànon anual de 3.000 euros. Les obres de creació de l'estructura van a càrrec de l'Ajuntament. El concessionari haurà d'afrontar la construcció de la cuina i de l'equipament del restaurant, cosa que els equips tècnics de l'Ajuntament han valorat en 40.000 euros.

La previsió -segons Vayreda- és que l'establiment entri en servei a la primavera del 2017. Un cop estigui actiu, el concessionari haurà de fer-se càrrec de la neteja dels sanitaris i de l'espai exterior. Per causa de la situació -al cim d'un volcà protegit- el concessionari només podrà accedir al local amb 2 vehicles. Els proveïdors no hi podran pujar.

L'establiment ha d'estar obert cada dia durant 7 mesos (entre abril i octubre) i els caps de setmanes i festius durant cinc mesos. L'establiment s'ha d'acreditar a Turisme Garrotxa, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i optar a la carta Europea de Turisme Sostenible.

Segons Vayreda, la idea de l'Ajuntament és la d'ubicar al recinte un establiment de restauració comparable al que hi ha al costat del Casal dels Volcans, al Parc Nou. Va considerar que l'espai ha de ser rendible a les persones que se'n facin càrrec.

El plec de condicions -a partir de dilluns-estarà a exposició pública durant 20 dies. «Són uns plecs que hem consensuat amb l'Associaciació d'Hostalatge de la Garrotxa i amb el Parc Natural que també hi ha donat el seu vistiplau», va assenyalar Vayreda. Feta l'exposició pública, hi haurà un termini de 25 dies per presentar propostes. De moment, hi ha gent interessada.