Continua la caiguda lliure a l'aeroport de Girona-Costa Brava. L'equipament de Vilobí d'Onyar ha començat el 2016 sense abandonar la tendència a la baixa. De fet, l'aeròdrom gironí ha estat l'única instal·lació principal d'Aena que ha perdut passatgers el mes de gener d'aquest any. El cas és que dels 31 aeroports d'Aena que han superat els 10.000 usuaris el gener, només Girona ha tingut una diferència negativa (comparat amb el gener de fa un any). A més, l'equipament de Vilobí es va situar el 2015 com el dissetè aeròdrom d'Aena amb més viatgers, mentre que aquest primer mes del 2016 ha caigut a la posició número 22 del mateix rànquing.

De moment, l'aeroport de Girona ha perdut el gener un 4,1% de passatgers (respecte al gener de l'any passat). En concret, l'aeròdrom gironí ha registrat 47.287 usuaris el primer mes d'enguany. D'aquesta manera, per segon any consecutiu, l'equipament de Vilobí ha transportat menys de 50.000 viatgers el mes de gener. De fet, l'aeroport de Girona no havia registrat en cap dels mesos del 2015 una xifra tan baixa de passatgers com el gener d'aquest any.

Sobre el motiu de la nova caiguda de viatgers, es deu al fet que Ryanair opera aquesta temporada d'hivern 13 rutes a l'equipament de Vilobí; una menys que la passada temporada hivernal. També aquest hivern Ryanair és l'única companyia regular a l'aeròdrom gironí, mentre que fa un any hi havia una altra aerolínia: Wizz Air. Per això, la companyia irlandesa ha transportat, gairebé, la totalitat dels usuaris del gener d'enguany: 46.061 passatgers.

Els 47.287 usuaris del gener del 2016 de l'equipament de Vilobí suposen pràcticament la meitat dels viatgers que tenia el gener del 2004 (llavors en va registrar 89.624). Més lluny queda l'any rècord de l'aeròdrom gironí, ja que el gener del 2008 va transportar 334.417 passatgers. Des de l'arribada de Ryanair a Girona -el desembre del 2002-, l'únic mes de gener pitjor ha estat el del primer any de la companyia irlandesa a Vilobí (ja que el 2003 la instal·lació va tenir 16.864 usuaris).

Pel que fa al transport de mercaderies, ha estat inexistent el gener d'aquest any. Segons Aena, l'aeroport de Girona no ha registrat moviments d'aquest tipus perquè opera en funció de la indústria de l'automòbil, que és el client principal tot i que aquest gener no ha fet cap activitat. Malgrat tot, Aena destaca que es tracta d'una situació «puntual» de l'equipament de Vilobí, ja que hi ha mesos més forts i altres més fluixos.