La mort d´una ripollesa genera una campanya de protestes a Mont-real

Una televisió destaca que és el primer cop que a la ciutat es pengen "sabates fantasma" en record d'una víctima

16.02.2016 | 07:16

L'atropellament mortal de la ripollesa Concepció Cortacans el 7 de gener passat a Mont-real mentre feia fúting ha encés les alarmes a la ciutat canadenca del Quebec. L'oposició del consistori ha exigit que la seguretat vial sigui considerada com una prioritat.

Durant el darrer mes de gener han mort ja tres persones atropellades a la ciutat, una xifra que supera a bastament la mitjana de l'any passat. Precisament els tres accidents mortals que ha patit Mont-real aquest gener han afectat només vianants. El 2015 van ser-ne deu en tot l'any.

Cortacans va morir el 13 de gener després d'estar cinc dies en coma. Travessava les avingudes Parc i Duluth en direcció al mont Royal, un sector especialment conflictiu pel trànsit en aquella ciutat.

Es tracta d'un vial amb tres carrils que incita a augmentar la velocitat. En aquella zona es van comptabilitzar 158 ferits greus o mortals entre 2003 i 2012, segons informa el diari Le Journal de Montréal. Arran de la mort de Cortacans s'hi ha col·locat un nou semàfor i hi han augmentat el temps de pas dels vianants.

La cerimònia funerària que es va fer el dissabte 23 va suposar un sentit acte de record a la víctima. Unes sabatilles blanques i unes flors van ser lligades a un semàfor per tal de recordar l'afició que la ripollesa tenia per l'esport. També es va guardar un minut de silenci.

A més, membres del col·lectiu Piétons Québec en defensa dels vianants d'aquella regió van fer una cadena humana com a homenatge a la víctima i per protestar per la inseguretat que han copsat en els darreres mesos.

Dies després de l'accident va trascendir la possibilitat que el conductor del vehicle que va atropellar Concepció Cortacans s'hagués saltat un semàfor en vermell i anés a una velocitat superior a la permesa, segons fonts policials.

El fill de la víctima, Jonathan Benyamin, que des de fa alguns anys viu al barri d'Agafallops de Ripoll tot i haver nascut al Quebec, va declarar a la premsa que "l'única falta que ha comés la meva mare ha estat confiar en les normes de circulació". La família està esperant el judici contra el conductor.

Concepció Cortacans vivia al Quebec des de 1976. Allà es va casar amb Anader Benyamin, d'origen iranià. El seu vidu va declarar a la premsa canadenca que "era una apassionada del córrer". Aquest any ja s'havia apuntat a la Marató de Mont-real, i cada cap de setmana corria una mitja marató per mantenir-se en forma.

Actualment tenia 62 anys i havia declarat que tenia intenció de tornar a viure a Ripoll o bé d'instal·lar-s'hi llargues temporades un cop s'hagués jubilat. Treballava com a intèrpret i traductora per a diversos jutjats del Quebec.

Quinze dies després del funeral a Mont-real, també es va dir una missa en la seva memòria a la parròquia de Sant Josep Obrer de Ripoll, organitzada pels molts amics que tenia al municipi. Van assisitir-hi el seu marit Anader i el seu fill Jonathan, que van agrair les mostres de suport cap a la família.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Les festes i fires imprescindibles del diumenge a Girona
Les festes i fires imprescindibles del diumenge a Girona

Les festes i fires imprescindibles del diumenge a Girona

Mostres gastronòmiques i artesanes, bruixes i Halloween entre les nostres propostes

Set propostes per gaudir del cap de setmana a Girona

Set propostes per gaudir del cap de setmana a Girona

Més enllà de les Fires de Sant Narcís de Girona, moltes altres poblacions de la demarcació...

Girona espera assolir el 80% d´ocupació pel pont de Tots Sants

Girona espera assolir el 80% d´ocupació pel pont de Tots Sants

L'elevada ocupació de la ciutat i els seus voltants es deu en part al fet són les fires de Sant...

Un error formal impedeix jutjar una estafa immobiliària

Un error formal impedeix jutjar una estafa immobiliària

El gestor es va quedar un pis i un local d'una veïna d'Olot fent-li creure que firmava un aval de...

Protesta sindical al parc hospitalari Martí i Julià de Salt

Protesta sindical al parc hospitalari Martí i Julià de Salt

Comín, que va lloar el model de salut mental a Girona com un model assistencial «de...

Salut defensa que les inversions a altres centres no comprometen el nou Trueta

Salut defensa que les inversions a altres centres no comprometen el nou Trueta

Comín assegura que el futur hospital de Girona és «la inversió més important del Departament a...

Enllaços recomanats: Premis cinema