La Policia Local de Blanes va desmantellar dissabte una plantació de marihuana, que estava composta per 950 plantes, i que es trobava amagada en un garatge d'una casa del municipi. Es calcula que el seu valor anual al mercat podria ser de més de 4,2 milions d'euros, amb estimacions a la baixa de tres cultius a l'any i preu de venda €/gram.

De la descoberta, que va néixer gràcies a una trucada anònima, els agents van detenir un dels dos responsables del cultiu com a presumpte responsable d'un delicte contra la salut púbica. El detingut és A.P.G., de 67 anys i procedent de Barcelona. Segons la Policia Local de Blanes, l'altre responsable del cultiu és JC.C, de 69 anys i nacionalitat francesa, propietari de la casa i contra qui hi ha cursada una ordre de recerca.

La plantació estava situada en la planta baixa d'una casa, i ocupava l'espai del garatge que s'havia dividit en dos habitacles independents, d'uns 60 m2 cadascun d'ells. En un hi havia plantes desenvolupades, que ja mesuraven més d'1,50 metres d'alçada, mentre que a l'altre estaven encara en fase de creixement, amb la qual cosa sumaven un total de 950 plantes confiscades. Tots dos espais estaven totalment aïllats de l'exterior, de manera que la intensa olor que desprenien els espècimens, i que podrien haver delatat la seva presència, era impossible de detectar des de l'exterior.

Allà van trobar un home d'uns 60 anys que no va tenir cap inconvenient a mostrar-los la nau que hi havia dins el perímetre de la seva propietat. Els efectius policials van adonar-se que a la façana posterior de la casa hi havia una sortida d'extracció de fums molt gran, així com unes màquines de refrigeració dissimulades i amagades rere unes canyes, prop del que semblava ser un garatge. Aquests detalls van fer aixecar les sospites dels agents, i per això li van demanar a l'home que els obrís i els deixés entrar al garatge, cosa a la qual es va negar. Per això, la Policia Local va demanar una autorització judicial per poder accedir a l'interior, on van trobar la plantació.