El director d'ARCOMadrid, Carlos Urroz, ha manifestat que «li sembla molt bé que s'actui amb fermesa» contra els presumptes falsificadors i distribuïdors d'obres de Joan-Josep Tharrats, detinguts en una operació dels Mossos d'Esquadra.

El responsable de la fira internacional ha assegurat desconèixer la identitat de la galeria barcelonina implicada -«confio que no estigui a ARCO»- i ha afirmat que les detencions «són pèssimes notícies» pel món de l'art i en especial pel del col·leccionsime, perquè «posen en dubte la confiança» en un mercat de per sí «difícil». Urroz ha subratllat que a ARCO són «especialment curosos» amb l'autenticitat del què s'exposa.

La notícia de la detenció el passat mes de gener de tres homes acusats de falsificar i distribuir obres d'art del pintor Joan-Josep Tharrats ha agafat per sorpresa el director d'ARCOMadrid, Carlos Urroz, que aquest dilluns es trobava a Barcelona per presentar la 35a edició de la fira d'art.

Urroz ha assegurat que desconeixia aquesta operació, i que tampoc sap qui és el conegut galerista i el marxant d'art barcelonins detinguts, juntament amb un familiar del pintor -autor dels quadros falsos-. De fet, el director d'ARCO no ha pogut assegurar si aquesta galeria està present o no en aquesta edició de la fira, i s'ha limitat a expressar que «confia» que no hi sigui.

En tot cas, Urroz ha considerat que l'operació dels Mossos d'Esquadra és una «operació fonamental» si els detinguts estaven duent a terme aquesta «mala pràctica». Al seu parer, activitats delictives com les que s'imputen als detinguts laminen la confiança dels consumidors d'art, en especial del «segon mercat» (obra antiga).

«Posen en dubte una feina molt difícil -la del col·leccionista-, que dóna un contingut a la fira d'una qualitat que avala tot el col·leccionisme del segle XX», ha lamentat el responsable d'ARCOMadrid.