L'Ajuntament de Tortellà ha través d'un decret d'alcaldia ha aprovat: "La delegació d'algunes de les seves atribucions d'alcalde a la Junta de Govern Local". Segons el decret, la idea és "aconseguir més debat i participació en la decisió de determinats assumptes municipals". Els temes traspassats són l'aprovació de l'oferta pública d'ocupació de conformitat amb el pressupost i la plantilla aprovats pel Ple, la convocatòria d'oposicions i concursos i l'aprovació de les bases de les proves per a la selecció del personal, i declarar i resoldre totes les situacions administratives.

L'alcalde de Tortellà, Rafel Domínguez (Independents de Tortellà-CP), explica: "Es tracta de despersonalitzar i fer una mica de democràcia interna". Domínguez ha assenyalat: "La Junta de Govern està formada per 3 membres: l'alcalde i 2 regidors". L'altre regidor dels 4 que formen l'equip de govern també hi podrà ser, però sense vot. Són Fernando Duarte Acevedo (primer tinent d'alcalde per IT-CP), Mireia Canal Vila (segona tinent d'alcalde IT-CP), i Fèlix Valero Alonso (regidor per IT-CP).

La intenció és -segons Domínguez- fer una comissió de govern cada 15 dies i després informar-ne als regidors de l'oposició: 2 de CiU i 1 de la CUP.

Domínguez ha valorat la decisió de compartir responsabilitats en el context del període d'assentament del nou ajuntament.

Domínguez va accedir a l'alcaldia el maig del 2015, després que l'antic alcalde, Joaquim Pagès Manté, i el seu grup decidissin no presentar-se. Això no obstant, el grup de Domínguez s'ha autodefinit com una continuïtat de l'antic equip de govern.

La intenció del nou equip de govern és donar servei a l'edifici destinat a llar d'infants fins que l'economia global els permeti fer-lo servir per a ús de la infància. També preveuen fer millores a la circulació dels carrers i promoure la localitat.