L´ANGx i veïns al·leguen l´ampliació de l´escorxador de la Garrotxa

Demanen un millor aprofitament de l'aigua en base al reciclatge a través d'una depuradora

16.02.2016 | 07:16

L'Agrupació Ecologista i Naturalista de la Garrotxa (ANGx) i l'Associació de Veïns del Morrot han presentat al·legacions al projecte d'ampliació de l'escorxador d'Olot Meats, SA. Les al·legacions de l'Agrupació Naturalista demanen el reciclatge del cabal d'aigua destinat a la neteja, el tancament hermètic dels molls per evitar males olors i la creació d'una comissió de seguiment, amb presència veïnal, per al seguiment de les mesures correctores.
Segons ha explicat Carles Santaeulària (representant de l'Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa), les al·legacions han estat presentades als grups de l'opisició al ple d'Olot: ERC, CUP i OeC. Segons ell, la previsió és que hi hagi alguna pregunta sobre les al·legacions al ple de dijous.
Respecte a l'aigua, l'al·legació exposa que: "Es troba a faltar la previsió quantificada de residu que s'arrossega amb aigua, utilitzada tant sigui en el procés productiu com en la neteja en general: instal·lacions, animals vius i canals, camions i naus". Una part significativa de la problemàtica del residu i de la porqueria és soluble i es preveu que sigui enviada a través del nou col·lector a l'antiga depuradora de la ciutat d'Olot, situada a un 2 km aproximadament.
La idea de l'Agrupació -segons Santaeulària- és que l'empresa pugui reciclar l'aigua a través de la depuradora i així no afectar les reves d'aigua dels aqüífers subterranis.
Pel que fa al tancament hermètic dels molls, exposen que "cal restar alerta perquè si es projecten accessos i molls de càrrega a la banda sud, al carrer de França, aquesta molèstia es veuria incrementada per estar més directament orientada al barri sobre el que recauen les principals afectacions i emissions de sons i olors molestos, el del Morrot/Pla de baix. Així doncs -segons l'al·legació-, resulta imprescindible reconèixer el fet i actuar en conseqüència per evitar externalitzar els costos ambientals i les molèsties de l'activitat.
Respecte a la comissió de seguiment, Santaeulària indica que ha de comprovar les mesures correctores i la comunicació de l'empresa amb l'entorn social afectat. La idea és evitar conflictes.
Els naturalistes també proposen que l'empresa tingui en compte la instal·lació de panells solars per tal d'aprofitar les energies renovables.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

Així ho apunta en una consulta formulada per una regidora es tracta d'una indicació que havia fet...

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Aquesta és una de les propostes que presentarà l'equip de govern en el ple d'avui sobre les...

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

En els períodes crus de la crisi van haver d'emigrar i ara els joves han respost a la crida de...

Enllaços recomanats: Premis cinema