Tret de sortida al vintè aniversari de l'Oncolliga

Un miler de persones seran diumenge al primer acte de l'entitat, que el 2015 va atendre 6.000 usuaris

17.02.2016 | 07:14

La Fundació Oncolliga Girona arrenca aquest diumenge les celebracions del vintè aniversari de l'entitat, que des del 1996 dóna suport als malalts de càncer i a les seves famílies a les comarques gironines. El tret de sortida serà un acte inaugural que tindrà lloc el pròxim diumenge 21 de febrer a la 1 a l´Auditori de Girona, i que s´ha plantejat com una «festa d´agraïment» a totes les persones que, d´una manera o altra, fan possible la tasca de l'entitat per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i el seu entorn i treballar per la prevenció primària de la malaltia a través de diversos programes educatius. Està previst que hi assisteixin prop d'un miler de persones, molts d'ells membres de les 88 delegacions de l´entitat, a més de socis, patrocinadors i col·laboradors habituals i representants de diferents institucions.

L´acte del dia 21 de febrer a l´Auditori de Girona serà el primer dels quatre esdeveniments –un per cada estació de l´any- amb els quals l´Oncolliga vol commemorar l´aniversari. El segon acte es durà a terme a la primavera, simbolitzant les ganes de treballar i la implicació d´un dels teixits de voluntariat més grans de la demarcació: les delegacions de l´Oncolliga. Aquest acte es focalitzarà en el tradicional sopar benèfic de l´entitat, que tindrà lloc el 27 de maig i que arriba ja a la quinzena edició.

A finals de l´estiu tindrà lloc una altra gala benèfica que, sota el lema «Consciències de l´Oncolliga», buscarà la implicació del teixit empresarial que al llarg d´aquests 20 anys ha estat un aliat a la seva causa. I, finalment, com a cloenda del vintè aniversari, el 9 de desembre s´organitzarà un concert benèfic obert a tothom.

Més de 6.000 usuaris el 2015

En aquestes dues dècades, l'entitat solidària ha anat creixent i expandint-se arreu del territori gironí. L'any passat, 6.036 usuaris es van beneficiar dels serveis assistencials que la Fundació Oncolliga Girona ofereix a través dels programes d´atenció a domicili, atenció familiar, rehabilitació, atenció hospitalària, imatge personal i reinserció laboral. Segons les dades recollides a la Memòria Social de l'Oncolliga, tots els serveis han experimentat un creixement en el nombre d´usuaris respecte a el 2014, quan es va atendre un total de 5.779 persones.

Actualment la Fundació Oncolliga Girona té 1.403 socis i compta amb el suport d'uns 1.500 voluntaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema