El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, va assegurar ahir que la Generalitat farà arribar l'ample de via europeu al centre intermodal del Far-Vilamalla si l'Estat no executa aquest projecte. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Espadalé va dir que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, s'ha compromès a fer aquesta inversió des del Govern català perquè «no es pot deixar perdre» el centre intermodal i logístic de l'Empordà. Espadalé va afirmar que la promesa de la Generalitat s'ha produït després que a finals de l'any passat el secretari d'Infraestructures de l'Estat no garantís la inversió del Govern espanyol per fer arribar l'ample de via europeu al Far-Vilamalla. Malgrat tot, el Departament de Territori no va voler confirmar ahir si la Generalitat farà aquesta inversió i va afegir que en cas de novetat s'anunciarà.

A principis de l'any passat, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat del Govern català, Ricard Font, va afirmar que l'Estat s'havia compromès a invertir el 2016 quatre milions d'euros per executar aquesta obra. Ara bé, com va explicar ahir Espadalé a la mateixa entrevista, es planteja la possibilitat que finalment sigui la Generalitat qui assumeixi el cost del projecte. El president de la Cambra de Comerç va recordar que fer arribar l'ample de via europeu «des de l'estació de Vilamalla fins al centre intermodal del Far-Vilamalla són 750 metres».

Per això, Espadalé va considerar que «després de la inversió astronòmica» que l'Estat fa a l'AVE, el Govern espanyol podria assumir «una inversió de menys de quatre milions d'euros». També va subratllar que aquest projecte permetria «donar valor al corredor mediterrani». Finalment, Espadalé va recordar que dues empreses com són la catalana Tradisa i l'alemanya Mosolf estan interessades a instal·lar-se al Far-Vilamalla si arriba l'ample de via europeu. Així, el president de la Cambra de Comerç va concloure que això permetria impulsar les mercaderies de vehicles, amb exportacions i importacions, a part de «beneficiar» el túnel del Pertús.